Sırbistan ile Türkiye Arasında Kimlikle Geçiş Uygulaması Başlıyor

Sırbistan hükümeti, Türkiye ile kimlikle geçiş uygulamasına ilişkin kararın işlemesi için gereken yasal düzenlemeyi hayata geçirdi.

Giriş Tarihi: 10.06.2022 15:09 Güncelleme Tarihi: 10.06.2022 15:14

Hükümetten yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına imzalanan antlaşma gereği bundan sonra Türkiye ve Sırbistan vatandaşlarının bu ülkelere kimlikle geçebileceği ifade edildi.

Uygulamanın iki ülke ekonomisine de katkı sağlayacağına işaret edilen açıklamada, karşılıklı turist oranının artmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, AA muhabirine, Sırbistan hükümetinin aldığı bu karardan sonra kimlikle seyahat uygulamasının başlayabilmesi için taraflar arasında kısa süre sonra bir protokol imzalanacağını belirtti.

Sırbistan Hakkında

Sırbistan, Avrupa kıtası içerisinde ve Balkan yarımadası olarak adlandırılan bölgenin tam da orta noktasında yer alıyor. Sırbistan doğuda Bulgaristan ve Romanya, güneyde Makedonya ve Arnavutluk, batıda ise Bosna Hersek, Karadağ ve Hırvatistan ile komşu.

Ülkenin başkenti ise Belgrad.

Eski Yugoslavya'ya da başkentlik yapan Belgrad, hem siyasi hem de turistik anlamda bölgenin en önemli şehirlerinden biri konumunda.

Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği Belgrad, gerek tarihi yapıları gerekse Avrupa mimarisi ile turistlerin gözde adresleri arasında yer alıyor.

BİZE ULAŞIN