İngiltere Tath Sıralaması Hakkında Her Şey

İşte Kraliçe II. Elizabeth'in ardından tahta geçecek isim...

Giriş Tarihi: 31.05.2022 14:31 Güncelleme Tarihi: 31.05.2022 14:32

Kraliçe II. Elizabeth'in Platin Jübile kutlamaları bu hafta sonu gerçekleşecek ve İngiliz Milletler Topluluğu'nun Majestelerinin tahttaki 70 yıllık saltanatını kutladığını görecek.

Babası Kral VI. George'un ölümünün ardından, 25 yaşındaki Elizabeth 6 Şubat 1952'de tahta geçti ve saltanatı sırasında Winston Churchill'den Boris Johnson'a kadar şaşırtıcı 14 başbakanla çalıştı.

İngiltere'nin en uzun süre hüküm süren hükümdarı olan Elizabeth'in kraliyet veraset çizgisi, tahtta geçirdiği on yıllar boyunca sayısız değişiklik ve eklemeler gördü.

Resmi Kraliyet Ailesi Web sitesine göre: Kraliçe II. Elizabeth'in ilk doğan çocuğu, Galler Prensi Prens Charles'ın ondan sonra hüküm sürmesi bekleniyor ve İngiliz tarihinin en eski ve en uzun süre hizmet veren varisi. Son yıllarda Prens Charles kraliyet görevlerini artırdı ve en son Paskalya'da Maudy Hizmetinde Kraliçe'yi temsil etti.

BUNDAN SONRA TAHTTA KİM OLACAK?
Prens Charles taht için sırada. 1952'de Kraliçe'nin tahta çıkması üzerine, Prens Charles üç yaşında veliaht oldu. Kraliçe'nin ilk doğan çocuğu olarak, annesi tahttan çekildiğinde veya öldüğünde Kral olacak. Buckingham Sarayı'nın yardımıyla Prens, Devlet Başkanı olduğunda monarşinin nasıl görüneceğini şimdiden planlamaya başladı.

Kısa süre önce, iki çocuk babası olan Cornwall Düşesi Camilla'nın, tahta geçtiğinde Kraliçe Eşi olacağı açıklandı. Kraliçe bu haberi, Şubat 2022'deki Platinum Jübile arifesinde ulusa mesajının bir parçası olarak duyurdu.

CAMBRIDGE'LER VERASET ÇİZGİSİNDE NEREDELER?
Prens Charles'ın oğlu ve Kraliçe II. Elizabeth'in torunu olan Prens William , tahtın ikinci sırasında ve ardından üç çocuğu: Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis geliyor. 39 yaşındaki Prens William'ın ne zaman tahta çıkacağı bilinmiyor, özellikle babasının 73 yaşında olduğu ve birkaç yıl hüküm sürebileceği düşünüldüğünde.

Üçüncü sırada, Prens George'un Kral olması halinde Kral VII. George olarak bilinmesi bekleniyor. Kraliyet kanına sahip olduğu için Kral Regnant olacak ancak Dük ve Düşes, Prens George'a 'normal bir yetiştirme' vermek konusunda ısrarcıydı. Genç kraliyete bir gün yedinci doğum gününde Kral olacağının söylendiğine inanılıyor.

Prens George'un küçük kız kardeşi olan Prenses Charlotte, ancak ağabeyinin çocukları olmadan önce vefat ederse Kraliçe olabilirdi. Ancak bu kural Kraliçe'nin 2013 yılında kraliyet bebeğinin cinsiyetinin veraset çizgisindeki yerlerini etkilemediğini ilan eden veraset yasalarını değiştirmesinden sonra değişti. Prenses unvanı genellikle hükümdarın en büyük kızına verilir.

Prens Louis'e gelince, taht için beşinci sırada. Bununla birlikte, yalnızca babası ve kardeşlerinin tümü görevi sürdürürken tahttan çekilir veya ölürse saltanat hükümdarı olabilir.

Kate Middleton , 2011'de Prens William ile evlendikten sonra Cambridge Düşesi unvanını kazandı. Kocası tahta çıkmaya yaklaştıkça unvanı değişecek. Prens Charles Kral olarak taç giydiğinde, Prens William Galler Prensi olarak devralacak. Düşes daha sonra Galler Prensesi olabilir, Camilla'nın daha önce unvanı elinde tutan merhum Prenses Diana'ya saygı duyduğu için reddettiği bir unvan.

SUSSEX'LER VERASET ÇİZGİSİNDE NEREDELER?
Prens Harry'nin kraliyet ailesinin kıdemli bir üyesi olarak istifa etme kararına rağmen, Cambridge'lerden hiçbiri Kral veya Kraliçe olamazsa, Sussex Dükü hala arka arkaya altıncı sırada yer alıyor.

Kraliyet görevlerinden uzaklaştığından beri, iki çocuk babası, kendisi ve büyüyen ailesi için ABD'de bir ev yaptı. İlk çocuğu Archie Harrison Mountbatten-Windsor şu anda tahtta yedinci sırada.

Archie'nin doğumunun ardından, Sussex'ler, babasının kendi unvanlarından biri olan Dumbarton Kontu gibi 'nezaket bir unvan' almaya hakkı olmasına rağmen, ona kraliyet unvanı vermemeye karar verdi.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin ikinci çocuğu Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor , Kraliçe'nin onuncu torununun çocuğu olarak egemen ailenin en yeni üyesi. Ağabeyinin arkasında tahtta sekizinci sırada - ancak Lili'nin hayatının kraliyet normlarından oldukça farklı görünmesi bekleniyor. Ailesinin şu anda yaşadığı Kaliforniya'da doğan ilk kraliyetti, yani hayatının kraliyet ailesi üyelerinin mesleki sorumluluklarından bir şekilde uzaklaştırılacağı anlamına geliyor.

Prens Charles tahta geçtiğinde, hem Archie hem de Lili'nin Kralın torunları olarak bir unvan alabileceğine inanılıyor, yani bir gün kraliyet kardeşlerinden Majesteleri olarak bahsedebiliriz.

Sussex Düşesi Meghan Markle , Prens Harry Kral olursa Kraliçe Eşi olacaktı. Yine de Cambridge Düşesi bir gün bir şekilde 'Prenses' unvanını alabilirken, büyük olasılıkla Sussex Düşesi olarak kalacaktır.

BİZE ULAŞIN