Venedik'e Turistlerin Girişi Ücretli Olacak

Yetkililer, ziyaretçilerin pandemi öncesi seviyelere ulaşmasının ardından Venedik'e günübirlik gezicilere uygulanan ücretin sayıların kontrol altına alınmasına yardımcı olacağını umuyor.

Giriş Tarihi: 20.04.2022 10:21

Venedik'teki yetkililer , Paskalya hafta sonu boyunca ziyaretçi sayıları pandemi öncesi seviyelere ulaştıktan sonra turizmin kontrolünü ele geçirmek için uğraşırken lagün şehrine girmek için 10 Euro'ya kadar günübirlik gezicilerden ücret alma planıyla ilerliyorlar.

Rezervasyon sistemi, önümüzdeki yıl Ocak ayında potansiyel olarak tam olarak yürürlüğe girmeden önce altı aylık bir pilot uygulama ile Haziran ayında başlayacak.

Venedik belediye başkanı Luigi Brugnaro, kentin "dünyada bu zor deneyi" gerçekleştiren ilk şehir olduğunu söyledi.

Giriş ücreti planları, 2018'in sonlarında İtalyan hükümeti tarafından koronavirüs pandemisinden önce yılda yaklaşık 30 milyon insanı çeken bir şehirde kitle turizmine bir çözüm olarak onaylandığından beri gündemdeydi. Bu rakam pandemi tarafından yok edildi ve ziyaretçiler geri dönmüş olsa da, Paskalya hafta sonu, Venedik'in meydanlarını ve geçitlerini 125.000'den fazla insan doldururken turizm sektörünün geri sıçradığının ilk gerçek işaretiydi.

Brugnaro, "Venedik'te turizm yeniden başlıyor ve turizm operatörleri için temiz bir nefes" dedi. "Bugün birçok kişi, rezervasyon sisteminin daha dengeli bir turizm yönetimi için izlenmesi gereken doğru yol olduğunu anladı."

Önlem, ziyaret etmek istedikleri gün şehrin ne kadar meşgul olduğuna bağlı olarak, önceden rezervasyon yapması ve 3 ile 10 Euro arasında ödeme yapması gereken günübirlik gezginler için geçerli olacak.

Venedik turizm meclis üyesi Simone Venturini La Repubblica'ya verdiği demeçte , "Deney aşaması, günübirlik turistlerin konsey tarafından tamamlanan bir web sitesi aracılığıyla rezervasyon yapmaya davet edileceği Haziran ayında başlıyor" dedi. "Rezervasyon yaptıranlar müzelere girişte indirim gibi teşvikler alacaklar. Erişim ücretini belirlemek için günde maksimum 40.000 veya 50.000 ziyaretçi eşiği belirleyeceğiz."

Veneto bölgesinde yaşayanların ücret ödemekten muaf olmalarına rağmen rezervasyon yaptırmaları gerekecek, diğer muafiyetlerin bir listesi, örneğin bir cenaze için şehre gelme veya bir akrabayı ziyaret etme ihtiyacı önümüzdeki birkaç hafta ilan edilecek.

Bir gece kalanlar zaten bir turizm vergisi ödedikleri için muaf tutulacaklar.

Plan sonunda şehirdeki kilit varış noktalarına kapıların kurulmasını içerebilir.

Venedik, dünyanın en eski ve en büyük sanat festivali olan Bienal'in açılışı ve Pazartesi günü ulusal bir tatil ile bu hafta sonu başka bir yoğun döneme hazırlanıyor.

BİZE ULAŞIN