Alain Delon Ötanazi ile Yaşamına Son Vermek İstiyor

2002 yılında, yaşadığı ağır depresyon sırasında intihar girişiminde bulunan Alain Delon, Fransız basınına verdiği demeçte ötanazi ile ölmek istediğini söyledi.

Giriş Tarihi: 21.03.2022 15:37

Dünyaca ünlü Fransız aktör Alain Delon, "Yaşlanmak berbat!" diyerek ötanazi ile hayatına son vermek istediğini duyurdu. Delon, engelli bir yaşlı adam olmak ve hastalıktan muzdarip olmak istemediğini ifade ederek dile getirdi. RTL kanalına konuşan Delon, bu konuda oğlu Anthony'den de destek istedi. Ancak röportajda oğlunun bu isteğini reddettiğini de sözlerine ekledi.

Alain Delon son birkaç yıldır ciddi sağlık sorunları yaşıyordu. Delon 2002 yılında depresyon geçirmiş ve intihar girişiminde bulunmasıyla gündeme gelmişti. 2019 yılında felç geçiren Delon iyileşti fakat sağlığı asla eskisi gibi olmadı. Delon bir süredir ülkesi Fransa'da değil, ötanaziye izin veren İsviçre'de yaşamını sürdürüyor.

Delon, "Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet" dedi.

ZOR BİR ÇOCUKLUK

Sinemanın gelmiş geçmiş en yakışıklı aktörlerinden biri olarak hafızalarda yer eden Alain Delon ya da tam adıyla Alain Fabien Maurice Marcel Delon, 1935 yılında dünyaya geldi. Anne ve babası daha o küçükken ayrıldığı için zor bir çocukluk geçirdi. Kariyerine 1957 yılında Sois Belle Et Tais Tou adlı filmle başlayan Alain Delon, 2012 yılına kadar da kamera karşısına geçmeyi sürdürdü.

SİNEMANIN USTA YÖNETMENLERİYLE ÇALIŞTI

Delon etkileyici kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville ve Michelangelo Antonioni gibi sinema dünyasına yön veren yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu. Sadece filmleriyle değil özel hayatıyla da hep gündemde oldu Alain Delon. 1954 ile 1969 arasında Nathalie Delon ile evli kalan Delon, daha sonra da Rosalie van Bremen, Mireille Darc ve Romy Schneider ile yaşadığı aşklarla çok konuşuldu.

Alain Delon ile Nathalie Delon'un evliliklerinden Anthony Delon adında 57 yaşında bir oğlu var. Alain Delon'un Rosalie van Breemen ile ilişkisinden Anouchka adında 31 yaşında bir kızı ve 28 yaşında Alain-Fabien Delon adında bir oğlu bulunuyor.

BİZE ULAŞIN