Kış İçin Tatil Rotaları

Yılın en sevilen bembeyaz ayları için birbirinden keyifli oteller.

Giriş Tarihi: 15.02.2022 16:02

İlker Topdemir

Lech
Avusturya'nın en uzun kayak pistlerinin olduğu Lech köyü, Arlberg bölgesinin meşhur 5 kayak lokasyonundan biri. Lech; restoranları, otelleri ve uzun kayak pistleri ile oldukça popüler bir destinasyon. 22 kilometre uzunluğundaki Lech; Zürs ve Zug köylerinden geçen inanılmaz "White Ring" pisti ile de dünya çapında ünlü. 88 asansörü yenilenmiş füniküleri ile kayak severlerin âşık olduğu bir bölge.

İstanbul'dan buraya en kolay ulaşımı Salzburg ya da Zürih üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Salzburg'dan 3 saat süren bir otomobil seyahati ya da Zürih üzerinden iki buçuk saat süren bir seyahat sonrası Lech'e ulaşmanız mümkün.

Lech'in en şık otellerinden biri olan Hotel Almhof Schneider, bir aile oteli ve 1929'dan beri hizmet veriyor. Burası, meşhur restoranı, SPA'sı ve 25.000 şişeden oluşan şarap mahzeniyle çok özel bir otel.

Upscale Chalet in Oberlech ise 600 metrekare yaşam alanı, 5 yatak odası ve 5 banyosu ile inanılmaz bir chalet. 12 kişilik arkadaş grubu veya ailenizle kalabileceğiniz chalet'ye kahvaltı ve akşam yemeği dahil olup, butler servisi ve dilediğiniz her türlü lükse ulaşabilirsiniz.

Courchevel
Dünyanın en büyük kayak pistlerinden biri olan, 3 farklı köyün birleşiminden yapılmış, 100'den fazla butik dükkânın ve çocuklar için özel 70.000 metrelik pist alanlarının bulunduğu olağanüstü bir köy burası. Courchevel 1.550 metre ve Courchevel 1.650 metrede ana meydanın ve yaşamın olduğu, Courchevel 1.850 ise 6 Michelin yıldızlı restoran ve 19 tane 5 yıldızlı otelin boy gösterdiği yıldızlar köyü.

Michelin yıldızlı restoranları, birbirinden lüks tasarlanmış otelleri ve nisan ayına kadar devam eden kar ve muhteşem pistleriyle kış aylarının St. Tropez'i diye bilinen Courchevel'i listenize mutlaka ekleyin.

İstanbul'dan Courchevel'e en kolay seyahat, Türk Havayolları ile Cenevre ya da Lyon üzerinden gerçekleştirilebilir. İki havalimanı da otomobil
ya da transfer ile Courchevel'e yaklaşık 2 saat mesafede bulunmaktadır.

L'Apogée Courchevel, Oetker Collection'a bağlı olup, 53 odadan ve 2 chalet'ten oluşuyor. Olağanüstü konumda bulunan otel, ziyarete gelen
herkesi kendine hayran bırakmakta. 2 restoranın biri Fransız, diğeri Asya mutfağı sunuyor. Sisley SPA'sı, Le Bar de L'Apogée adındaki barı ve muhteşem manzarası ile burası tam zirvede bir otel.

Cheval Blanc Courchevel ise 36 odası, 3 Michelin yıldızlı restoranı ve Guerlain SPA'sı ile hem butik hem de kişiye kendini özel bir evde kalıyormuş hissi veren bir muhteşem bir otel.

Odaların teras ya da balkonları var. Odaların içinde de buhar ya da kendine ait hamam yer alıyor. Otelin 3 yıldızlı Michelin restoranı Le1947 ve şefi
Yannick Alléno 6 kere Michelin yıldızı almış. 1.850 metre yükseklikte bulunan büyüleyici restoranını ve sanat eseri gibi menüsünü kesinlikle deneyimleyin derim.

Courmayeur
İtalya'nın Torino şehrine 150 kilometre mesafede olan Courmayeur hem kayak hem de snowbard yapanlar için ideal. Daha çok gençlerin tercih ettiği lokasyon, gündüzleri kayak yapılıp, İtalyanların favori si Aperol Spritz'in tüketildiği, akşamları ise Michelin yıldızlı restoranların ziyaret edildiği oldukça eğlenceli ve yaşam dolu bir yer.

Auberge De La Maison, Mont Blanc Dağı'nın eteğinde bulunan ve 33 odadan oluşan butik bir otel. Her türlü konforun sunulduğu otel, kayak asansörlerine 200 metre mesafede.

Hotel Le Massif ise 2018 yılında açılmış olup, bünyesinde 80 oda bulunduruyor. Courmayeur bölgesinin tek 5 yıldızı oteli olan Hotel Le Massif, ilkbahar aylarında da hizmet veriyor.

İstanbul'dan Cenevre'ye uçuşun ardından transferle yaklaşık bir buçuk saat sonra Courmayeur bölgesine ulaşabilirsiniz. İtalya'nın incisi olarak bilinen Courmayeur'dan Mont Blanc Dağı'nı da seyredebilirsiniz.

St. Moritz
Dünyanın en eski kayak destinasyonu olarak anılan, senenin 322 günü güneş alan harika bir kayak köyü. En iyi kulüpler, restoranlar, alışveriş mağazaları burada. Dünya sosyetesi St. Moritz'deki El Paradiso Kulübü'ne rezervasyon yaptırabilmek için âdeta yarışıyor. 3.000 metre yükseklikte bulunan St. Moritz, 87 farklı pisti ve her türlü imkânı ile görülmeye değer bir yer.

Badrutt Palace, St. Moritz'in en muhteşem oteli. Uluslararası organizasyonlarda en iyi dağ oteli ve en lüks oteller kategorilerinde birincilikler almış. Yeni renovasyondan çıkan otelde 37'si suit toplam 157 lüks oda mevcut. Otelin restoranı Igniv, 2 Michelin yıldızına sahip; vaktiniz olursa uğramanızı tavsiye ederim.

Kulm Hotel ise 164 odası, 3 restoranı, 2 barı, Kulm Club'ı ve 160 yıllık tarihi ile St. Moritz'in önemli otellerinden biri. Web adresinde birbirinden farklı paketler sunuluyor. Kendinize en uygun olanı seçip rezervasyon yapabilirsiniz. Ayrıca St. Moritz'in en iyi SPA'sı da bu otelde. İstanbul'dan St. Moritz'e Zürih yada Milano üzerinden ulaşabilirsiniz. Her iki şehirden de yaklaşık 2 saat 30 dakikalık otomobil seyahati ile bu büyülü köye varabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN