Kışın Ortasında Plajda Güneşlenelim mi?

Her geçen gün havalar soğumaya devam ederken, yazdan kalan sıcak anılar içimizi ısıtmaya devam ediyor. Önümüzdeki yazı beklemek istemiyorsanız, hatta bu tatili egzotik bir deneyime dönüştürmeye hazırsanız, yazlıklarınızı çıkarın, Dominik’e uçuyoruz!

Giriş Tarihi: 03.02.2022 15:00

Latin Amerika'nın gözdesi, Karayipler'in incisi Dominik Cumhuriyeti; doğal güzellikleri, ilgi çekici tarihi, eşsiz plajları, eğlenceli gece hayatı ve heyecan dolu aktiviteleriyle tatilden fazlasını sunuyor. Hazırsanız, tatilinizi birlikte planlayalım.

İstanbul'dan Vizesiz Uçuş
Böyle özel bir tatilin başlangıcı da özel olmalı. İstanbul'dan Dominik'e haftanın beş günü, Air France ile Paris üzerinden aktarmalı olarak seyahat
etmek mümkün. Dominik Cumhuriyeti 30 güne kadar yapılan ziyaretlerde Türk vatandaşlarından vize istememesine ek olarak, dünyanın her yerine Paris üzerinden yapılacak, 24 saati geçmeyecek aktarmalı yolculuklarda da vize istemiyor. Bilet alırken tek yapmanız gereken Santo Domingo'ya mı, yoksa Punta Cana'ya mı inmek istediğinize karar vermek. Ayrıca yolculuğunuzu Business Class ile gerçekleştirirseniz, Michelin yıldızlı şeflerin unutulmaz yemekleriyle gökyüzünde buluşabilirsiniz. Pandemi koşullarında seyahat etmekten çekinen yolcularına stressiz bir yolculuk sağlamak
için "Air France Protect" etiketi altında özgün güvenlik uygulamalarını sunan şirket, güvenli bir yolculuk vadediyor. Bu arada, Covid19 tedbirleri çerçevesinde, yolculuk öncesi kurallar hakkında www.airfrance.traveldoc.aero adresinden bilgi edinebilirsiniz.

Dominik'te Ne Yesek, Ne İçsek?
Orta ve Latin Amerika mutfağıyla benzer noktaları bulunan bu küçük ada ülkesinin yemeklerinde ana malzeme olarak kullanılan deniz mahsulleri, et, siyah fasulye, pirinç ve sebzelerin nasıl farklı işlendiğini gördükçe iştahınız kabaracak. Kahvaltıların geleneksel ikramı olan, peynir, bacon ve yeşil muzla hazırlanan mangu'yu mutlaka deneyin. Ünlü öğle yemeklerinden La Bandera Dominica sipariş ettiğinizde ise masanıza et, sebze, pirinç,
fasulye ve kızarmış muzdan oluşan enfes bir menü gelecek. Kahveseverseniz, en iyi organik kahve çekirdeklerinin yetiştiği coğrafyada tatil yapacağınızı da hatırlatmak isteriz. Restoran ve cafe'ler için Calle El Conde caddesi doğru adres.

Başkent Santo Domingo
1496'da Amerika'nın keşfiyle ilk kurulan şehir olan Santo Domingo eşsiz bir başkent. Kıtanın ilk üniversitesi, ilk katedrali, ilk manastırı ve ilk kalesi Colonial Zone dene bölgede yer alıyor. Tarihi binalardaki butik otellerde konaklamayı tercih ederseniz, bu bölgeyi değerlendirmelisiniz. Alışveriş için cafe ve restoranların da bulunduğu El Conde'ye gidip, Dominik'e özgü ambar ve larimar taşlarından yapılmış aksesuarlar alabilirsiniz. Dans ve müzik dendiği zaman akla ilk gelen yer ise Malecon. 8 kilometreye yayılan bölge adeta dünyanın en büyük diskosu.

Dominik'in Bodrum'u: Punta Cana
Eğlence ve heyecanı doruklarda yaşamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Hostellerden lüks otellere geniş bir yelpazede konaklama imkanı sunan Punta Cana, ülkenin turizm başkenti konumunda. Doğusundaki Bavaro, gündüzleri beyaz kumsalları, akşamları ise renkli eğlence hayatıyla sizi kendine çekecek. Dünyaca ünlü Meksika gece kulübü Coco Bongo'nun bir şubesi de burada bulunuyor. Şık bir restoranda romantik akşam yemeği için marinası bulunan Cap Cana ideal. Aradığınız adrenalinse; mağaralarda gezmek, göllerde yüzmek, şelaleden atlamak istiyorsanız Scape Park tam size göre. Gecenin yorgunluğunu atmak için Punta Cana'nın hemen dışındaki Hacienda'lar doğru seçim. Bu çiftliklerin içinde kakao ve kahve bahçeleri, zipline noktaları, macera dolu ATV parkurları ve at çiftlikleri gibi çeşitli aktiviteler sunan mekanlar bulunuyor.

BİZE ULAŞIN