Squid Game Yıldızı HoYeon Jung Kimdir?

Modelden aktrise dönüşen HoYeon Jung, Kore draması 'Squid Game' dizisindeki ilk oyunculuk performansından sonra hızlıca dünya çapında kazandı.

Giriş Tarihi: 09.10.2021 12:52

HoYeon Jung, sıradaki büyük Koreli yıldız olmak istiyor.

Netflix'te çılgınca popüler olan "Squid Game" dizisinin yayınlanmasından bu yana, şovun diğer yıldızları arasında Jung, sosyal medyada giderek daha popüler hale geldi. Kısa süre önce Louis Vuitton ve Adidas ile anlaşmalar imzalayarak Fransız moda evinin küresel elçisi oldu ve spor giyim şirketinin son kampanyasında rol aldı.

Güney Kore drama dizisi Squid Game, Jung'un ilk oyunculuk deneyimini içeriyor. 27 yaşındaki Seul yerlisinin diziden önce Instagram'da yaklaşık 400.000 takipçisi olduğu bildirildi, ancak şu anda 17 milyondan fazla takipçisi var ve bu da onu Instagram'da bugüne kadar en çok takip edilen Koreli aktris yapıyor.

"Squid Game"de oynamadan önce modellik kariyeriyle tanınıyordu. 20 yaşındayken "Korea's Next Top Model"in dördüncü sezonunda yer aldı ve genel sıralamada ikinci oldu. Jung, uluslararası mankenlik kariyerine 2016 yılında Louis Vuitton ile başladı. O sezon ayrıca Marc Jacobs, Fendi, Rag & Bone, Alberta Ferretti ve Max Mara gibi diğer büyük markalar için podyumda yürüdü.

Kariyeri boyunca Schiaparelli, Chanel, Miu Miu, Emilio Pucci, Jacquemus, Prabal Gurung ve Lanvin gibi markaların defilelerinde de podyuma çıktı. Jung, Sephora, Chanel, Hermès ve Louis Vuitton reklamlarında yer aldı.

Jung artık Louis Vuitton'ın moda, saat ve mücevher için yeni küresel elçisi. "Oyunculuk kariyerime modellik yaptığım marka Louis Vuitton ile başlamak benim için bir onur. Louis Vuitton ile küresel bir elçi olarak tüm anları sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Model-aktris, Seul'deki Dongduk Women's University modellik bölümünden mezun oldu. HoYeon Jung'un gençliğinden beri modellik kariyer yolculuğu olsa da, hayranlar 2020'nin başlarında Saram Entertainment ile oyuncu olarak anlaşma imzaladığı için, Jung'u gelecekte daha fazla oyunculuk projesinde görmeyi bekleyebilirler.

BİZE ULAŞIN