Ermenegildo Zegna'nın Oğlu Angelo Zegna Hayatını Kaybetti

Ermenegildo Zegna şirketinin kurucusunun oğlu ve lüks markanın şu anki CEO'su Gildo Zegna'nın babası Angelo Zegna, 19 Ağustos'ta 97 yaşında öldü.

Giriş Tarihi: 23.08.2021 14:38

Angelo Zegna, İtalya'nın Trivero kentinde 97 yaşında vefat etti. 1966 yılında erkek kardeşi Aldo ile birlikte bir aile işletmesi olan moda şirketinin yönetimini eline alan girişimci Angelo Zegna, sektör tarafından lüks erkek giyim pazarının öncüsü olarak anılıyor. Markanın şu anki CEO'su Gildo Zegna'nın babası olan Zegna, 2007 yılında şirketten emekli oldu.

1924'te Trivero'da doğan Angelo Zegna, babası Ermenegildo'dan miras kalan, keskin ticari zekaya sahip bir adamdı. İkinci Dünya Savaşı sırasında cepheye gönderildi, bu deneyim döndüğünde aile şirketine olan bağlılığını daha da güçlendiren bir deneyimdi. İtalyan Alpleri'nin yemyeşil etekleriyle çevrili Piedmont bölgesindeki memleketlerinde babası tarafından kurulan yün fabrikasına sık sık uğrayarak işe erken katıldı.

Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra, 1966'da kardeşi Aldo ile birlikte aile şirketinin başına geçerek ticari faaliyetlerde babasının yanında yer aldı. Ermenegildo Zegna şirketini bugünkü erkek giyim devi haline getirmeye yardımcı olan tekstil uzmanlığından yararlandı. Girişimci ayrıca, İsviçre'de özel bir üretim merkezinin açılmasıyla ısmarlama bir hizmetin başlangıcını da üstlendi.

2007 yılında Angelo Zegna, aile şirketinden emekli oldu ve yürütme yetkilerini CEO olarak adlandırılan oğlu Gildo'ya ve o zamana kadar Angelo'nun elinde bulunan başkanlık görevini üstlenen kardeşi Aldo'nun oğlu yeğeni Paolo'ya devretti.

BİZE ULAŞIN