Skechers, Haiti Deprem Mağdurlarına Bağış Yapacak

Skechers, Haiti depremine yardım etmeye kararlı üç hayır kurumuna toplam bir milyon dolar bağışlama planını açıkladı.

Giriş Tarihi: 20.08.2021 14:11

Haiti açıklarında 14 Ağustos'ta meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 2 bin 189'a yükseldi. Yetkililer, şiddetli sarsıntı nedeniyle şimdiye kadar 60 binden fazla evin yıkıldığını, 76 bin ev ile çok sayıda kamu binasının hasar gördüğünü belirterek, enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Ülkeye uluslararası yardımlar kapsamında ABD'den uzman arama kurtarma ekibinin gelmesinin yanı sıra Meksika'dan 15,4 ton yiyecek, ilaç ve su dahil bazı yardımlar ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Ayakkabı perakendecisi Skechers da Haiti'deki deprem mağdurlarına 1 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı.

Skechers başkanı Michael Greenburg yaptığı açıklamada, "Cumartesi günkü yıkımı duyar duymaz, Skechers'ın adım atması ve Haiti halkına yardım etmesi gerektiği açıktı. Bu sadece bir başlangıç. Elçilerimizi, ortaklarımızı ve çalışanlarımızı ihtiyaç çok büyük olduğu için bizimle bağışta bulunmaya teşvik edecek olan Milyon Dolarlık Haiti Mücadelesi aracılığıyla önemli ek fonlar toplamayı umuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızla ve bağlı şirketlerimizle gurur duyuyoruz. Ekiplerimizin ve ortaklarımızın, hayatları alt üst olan Haiti halkı için elinden geleni yapacağını biliyoruz. Skechers bir önemseme kültürüdür ve fark yaratmak kim olduğumuz için çok önemlidir." dedi.

Skechers, Katrina, Irma ve Maria Kasırgası'nın etkileri için para toplamak için girişimlerde bulunmak ve 2010 Haiti depremi için benzer kuruluşlarla yakın çalışmak da dahil olmak üzere bir dizi doğal afet yardım fonunda düzenli olarak yer aldı.

BİZE ULAŞIN