Fenty Beauty, Rihanna'yı Milyarder Yaptı

Forbes'a göre pop starı Rihanna, şimdi dünyanın en zengin kadın müzisyeni ve en başarılı güzellik girişimcisi.

Giriş Tarihi: 05.08.2021 15:05

Rihanna resmen milyarderler kulübüne girdi.

Forbes, Rihanna'nın şu anda 1,7 milyar dolar değerinde bir serveti olduğunu ve bunun onu dünyanın en zengin kadın müzisyeni yaptığını açıkladı. Rekorlar kıran albümlerine rağmen şarkıcı, kazancının önemli bir boyutunu 2017'de piyasaya sürdüğü makyaj markası Fenty Beauty'den elde etti.

Marka şu anda 2,8 milyar dolarlık tahmini net değere sahip ve ilk yılında Kylie Jenner'ın Kylie Cosmetics ve Kim Kardashian'ın KKW Beauty'si dahil olmak üzere diğer ünlü güzellik markalarının yıllık gelirlerini aştı.

Fenty Beauty'nin muazzam başarısı büyük ölçüde, tüketicilere çeşitli cilt renkleri ve tipleri için 40 renk tonu sunan benzeri görülmemiş kapsayıcılığından kaynaklanıyor.

Şarkıcı, sonraki yıllarda diğer markalarıyla da büyük başarılar elde etti. Forbes tahminlerine göre, 2018'de piyasaya sürdüğü iç çamaşırı markası Savage x Fenty, 1 milyar dolarlık değere ulaştı. Gelişen iki Fenty markası ivmesini sürdürürken, daha sonra Temmuz ayında Fenty Skin'i piyasaya sürdü.

LVMH'nin yıllık 2020 raporuna göre marka şimdiden "çok umut verici bir başlangıç" yaptı. Ayrıca yakın zamanda bir Fenty kokusunun yakında geleceğini duyurdu.

BİZE ULAŞIN