"Save Ralph" Kısa Filmi Sosyal Medyaya Damga Vurdu

Kozmetik sektöründe hayvanlar üzerinde yapılan deneylere tepki ve dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen "Save Ralph" kısa film sosyal medyanın gündemine oturdu.

Giriş Tarihi: 16.04.2021 13:17 Güncelleme Tarihi: 16.04.2021 13:17

Humane Society International tarafından yürütülen kampanya, kozmetik markalarının canlılar üzerinde yaptığı deneyleri durdurmak üzere başlatıldı. Farkındalık yaratması hedeflenen kısa filmde, kozmetik deneylerinde kullanılan ve bu sebeple zarar gören tavşan ailesi konu alındı.

Milyonlarca kişinin paylaşımıyla kısa zamanda büyük ilgi gören "Save Ralph" kısa filminin seslendirme kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor.

Spencer Susser'in yazıp yönettiği animasyon kısa filmi kozmetik sektöründe hayvanlar üzerinde yapılan skandal test yöntemlerine dikkat çekiyor. Denek tavşanının anlattığı hikayede, tavşan Ralph karakterini, ünlü yönetmen ve oyuncu Taika Waititi seslendiriyor.

Filmde, röportajcı olarak Ricky Gervais, Bobby rolünde Zac Efron, Marshmallow rolünde Olivia Munn, Cinnamon rolünde Pom Klementieff ve Cottonballs rolünde Tricia Helfer, filmin diğer karakterlerine ses veren isimler oldu.

Kampanyanın kısa filmi, HSI'nın Youtube hesabından, ''Save Ralph kampanyası, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin zulmünü orijinal ve beklenmedik bir şekilde ele alıyor. Bir tavşanın hikayesi, dünyanın dört bir yanındaki laboratuarlarda sayısız tavşanın ve diğer hayvanların durumuna ışık tutmak için kullanılıyor. Ralph canlandırılırken, kısa filmde yaşadığı sefalet uydurma olmaktan uzaktır. Save Ralph (Ralph'i Kurtar)'in yönetmeni Spencer Susser'in dediği gibi, "Ralph'ın kendini gerçek hissetmesi çok önemli çünkü; her gün acı çeken sayısız gerçek hayvanı temsil ediyor" açıklamasıyla paylaşıldı.

BİZE ULAŞIN