Evinizden Dünyayı Keşfedin: 12 Sanal Tren Yolculuğu

Sanal tren gezileri, izleyicilere, karantina olsun ya da olmasın birçok insanın gerçek hayatta asla deneyimlemeyeceği yeni manzaralar görürken, zihnini dinginlik ve sakinleştirme şansı sunuyor. Ayrıca, tren ücreti konusunda endişelenmenize gerek yok veya uçakta sunulan imkanlar yeterli ise - sadece kendinize bir fincan sıcak çay (veya varış noktasına uyacak bir kokteyl) doldurun ve trene atlayın.

Giriş Tarihi: 14.04.2021 15:29

Zeynep Gürer

1. Flåm Treni, Norveç
Dünyanın en güzel tren yolculuklarından biri olarak kabul edilen bu 12 millik rota , sizi Sognefjord'un bir kolu olan Aurlandsfjord'un sonundan Myrdal istasyonundaki yüksek dağlara kadar götürür. Yol boyunca, havanın güneşten yağmura geçişini izlerken şelaleleri, derin vadileri, karla kaplı dağları ve yüksek rakımlı çiftlikleri geçeceksiniz.


2. Geibi - Fukuen Hattı, Japonya
Hiroşima İstasyonu'ndan Geibi Hattı üzerinden Fukuen Hattı'na dönen Fuchū İstasyonu'na sanal olarak seyahat ederken Japon kırsalının tadına bakabilirsiniz. Güzergah, Chūgoku bölgesinin dağlık bölgesinden geçer, bu nedenle çarpıcı köprüler ve dağları kesen uzun, karanlık tüneller görmeyi bekleyin.


3. Bernina Treni, İsviçre'den İtalya'ya
Yolculuk , İsviçre'nin St. Moritz kentinde mükemmel güneşli bir günde başlar ve yüksek dağ Bernina Geçidi üzerinden İtalya'nın Tirano kentinde sona erer. İtalyan tarzı bir kafeyle arkanıza yaslanın ve tren pitoresk köylerden geçerken ve baş döndürücü kayalıklar ve pırıl pırıl mavi suların yanında gürlerken izleyin. Yol boyunca, sanal olarak da olsa birkaç rekor kıracaksınız: Avrupa'daki en yüksek demiryolu dağ geçidi ve kıtadaki en yüksek tutunma özelliğine sahip demiryolu. Tamamen sanal bir deneyim için hiç fena değil.


4. Pikes Peak Cog Treni, Colorado, ABD

Deniz seviyesinden 14.115 fit yükseklikte bulunan Colorado'nun Pikes Peak'inin zirvesine çıkmayı hayal ettiyseniz, işte şansınız. Kuzey Amerika'nın en yüksek tren hattına sanal tur ile katılabilirsiniz. Yolculuk, Manitou Springs'teki istasyonda başlıyor ve birkaç dakika içinde ünlü zirveye tırmanarak izleyicinin arkasına yaslanıp baş döndürücü yolculuğun keyfini çıkarmasını sağlıyor.


5. Belgrad – Bar Treni, Karadağ

Yolculuğunuza, hattın en uzun tünelinden (20.246 fit) ve Avrupa'nın en yüksek demiryolu köprüsünden geçmeden önce Adriyatik Denizi yakınlarındaki Bar kasabasında başlayacaksınız. Ülkenin etkileyici dağlık bölgesini geçtikten sonra, 102 tünel ve 96 köprü daha sonra Bijelo Polje kasabasında sanal gezi sonlanıyor.


6. Nordland Hattı, Norveç

Macera Trondheim'daki Trondheim Fiyordu'nda başlıyor ve sadece kuzeye doğru ilerlerken daha da karlı görünüyor. Sonunda, Fauske belediyesinde sona ermeden önce neredeyse Kuzey Kutup Dairesine geçersiniz. Soğuk ve kar kulağa hoş gelmiyorsa, yolculuğu burada diğer üç mevsimden birinde yaşayabilirsiniz.


7. Ferrocarril Central Andino, Peru

Genellikle dünyanın en güzel manzaralı demiryollarından biri olarak kabul edilen Ferrocarril Central Andino, Pasifik limanı Callao ile başkent Lima'yı Huancayo ve Cerro de Pasco'ya birbirine bağlıyor. Bu dört bölümlük sanal yolculuk Chosica'da başlıyor ve Andes'teki Galera tren istasyonunun yakınında sona eriyor. Birinci bölümde, devasa Puente Carrión köprüsünü geçeceksiniz; hattın en güzel manzaralarından biri olan Matucana'dan San Mateo'ya iki tırmanış; üçüncü bölüm yolcuları, her iki yanında yüksek kaya duvarları olan dar bir kanyondan geçen Puente Infiernillo köprüsünün üzerinden geçiriyor; ve son olarak, dördüncü bölümde dünyanın en yüksek demiryolu tünellerinden birinde sanal olarak seyahat etmenize olanak sağlıyor.


8. 7 Express Line, New York, United States

Eğer garip bir şekilde işe gidip gelmenizin tanıdık seslerini kaçırdığınızı düşünüyorsanız, New York City metrosunun bu taksi görüntülü videosu size iyi gelecektir. 7 Ekspres Hattı (Flushing Express), Queens'ten Manhattan'a gidiyor ve yol boyunca dışarıdan ve yeraltından manzaralar sunuyor.


9. Saraybosna – Ploče Demiryolu, Bosna Hersek

Bu sanal taksi görüntülü video sayesinde Balkan ülkesi Bosna Hersek'i trenle keşfedebilirsiniz. Čapljina'dan başlayarak, sınırı tekrar Bosna Hersek'e geçmeden ve ülkenin başkenti Saraybosna'da yolculuğunuzu sonlandırmadan önce hızlı bir şekilde Hırvatistan'a dalacaksınız. Yolculuğun büyük bir kısmı Neretva Nehri'ni takip eder ve dar, dağlık araziden ve Bradina Geçidi üzerinden geçer.


10. Güney Batı Treni, İngiltere
Sanal yolculuğunuza Londra Waterloo istasyonunda Londra Metrosu'nda başlayacak ve ardından batıya gidecek, sonunda güneye Southampton'a doğru inecek ve Southampton Merkez istasyonunda bitireceksiniz. Yol boyunca, canlı, yeşil kırsala bakmadan önce Londra silüetini göreceksiniz.


11. Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, Colorado, United States

Bu tarihi hat, yolcuları bir dağ kasabasından diğerine götürüyor ve oraya ulaşmak için yüksek dağ geçidi üzerinden geçiyor. Bu üç bölümlük tur, konuklara Durango ve Silverton arasında 45 milden fazla geçerken, üç fit genişliğindeki dar hatlı miras demiryolunda sanal bir yolculuk sunuyor. Birinci bölümde , Animas Nehri'nin çok yukarısında dik bir uçurumun yüzeyine kesilmiş dar bir çıkıntı boyunca nefes kesici yolculuğun tadını çıkarın; ikinci bölümde tren Colorado dağlarına doğru yükseliyor; ve üçüncü bölümde , dağ geçidinden aşağı Vahşi Batı kasabası Silverton'a doğru ilerliyor.


12. Wengernalp Treni, İsviçre

Lauterbrunnen'den Kleine Scheidegg'e kadar çarpıcı rotanın mükemmel netlikte sürücü gözüyle görünmesinin keyfini çıkarın . Dağlara tırmanırken, sonunda karla kaplı dağların ve derin vadilerin manzaralarından geçerken, neredeyse güzel İsviçre köylerini ve ağaçlarla kaplı yamaçları geçeceksiniz.

BİZE ULAŞIN