Prens Philip hastaneye kaldırıldı

İngiltere kraliçesi ikinci Elizabeth'in eşi Prens Philip hastaneye kaldırıldı. Saray'dan yapılan açıklamada 99 yaşındaki Prens'in corona virüs olmadığı belirtildi.

Giriş Tarihi: 18.02.2021 15:31

İngiltere kraliçesi II. Elizabeth'in eşi ve Edinburgh Dükü Prens Philip, kendini iyi hissetmediği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yapılan açıklamada Prens Philip'in bir süredir kendini iyi hissetmediği belirtildi. Prens'in, Saray doktorunun tavsiyesiyle önlem olarak hasteneye kaldırıldığı, acil bir durum bulunmadığı ifade edildi.

Prens Philip'in gözlemler için birkaç gün daha hastanede kalması bekleniyor. Kraliçe Elizabeth'in Windsor Sarayı'nda kalmaya devam ettiği açıklandı. Edinburg Dükü Prens Philip, ilerleyen yaşı nedeniyle son dönemde sık sık hastaneye kaldırılıyor. Kral ve Kraliçe 20 Kasım'da evliliklerinin 73'üncü yıl dönümünü kutlamıştı.

Kraliyet kaynakları, Philip'in moralinin yerinde olduğu ve Kraliçe'nin Windsor Kalesi'nde kaldığını ekledi. 9 Ocak'ta kraliyet çifti ilk aşı dozlarını almıştı. Buckingham Sarayı, bağışıklığı artıran ve 12 hafta sonra yapılması gereken ikinci dozu alıp almadıklarını henüz onaylamadı.

Polis memurları, bu yıl 100 yaşına giren Prens Philip'in şu anda tedavi gördüğü King Edward VII hastanesinin girişinde nöbet tutuyor. Buckingham Sarayı yaptığı açıklamada "Ekselansları Edinburgh Dükü, Salı akşamı Londra'daki King Edward VII Hastanesi'ne kabul edildi." ifadelerini kullanmıştı.

BİZE ULAŞIN