Pierre Cardin'in Baloncuk Sarayı Satışa Çıktı

2 ay önce hayatını kaybeden Pierre Cardin'in Fransa'nın güneyinde yer alan eksantrik sahil konağı satışa çıktı.

Giriş Tarihi: 12.02.2021 12:25 Güncelleme Tarihi: 15.02.2021 13:02

Fransa'nın Cannes şehrinin yakınlarındaki Baloncuk Sarayı - Bubble Palace (Le Palais Bulles) daha önce Avrupa'nın en pahalı özel evi olarak tanımlanmıştı. 280 milyon sterline satışa çıkan Baloncuk Sarayı, 10 yatak odasından oluşuyor.

Cardin'in yazlık evi olan Bubble Palace, Macar mimar Antti Lovag tarafından tasarlandı. 1975 ile 1989 yılları arasında Fransız sanayici Pierre Bernard için inşa edilen Baloncuk Sarayı, 1992 yılında moda tasarımcısı Pierre Cardin tarafından satın alındı.

O günden bu yana Cardin'in yazlık evi olan Bubble Palace, bu güne kadar defileler, özel şovlar ve James Bond 40. doğum günü partisi de dahil olmak üzere ünlü partilerin mekanı olarak kullanıldı. Pierre Cardin, 1991'de aldığı ev için "Büyülü akşamlar ve unutulmaz partiler de dahil olmak üzere burada mutluluktan başka bir şey bilmiyorum. Burada birçok ünlüyü ağırladım" demişti.

Yapının içinde bir resepsiyon salonu, 500 kişilik açık bir amfi tiyatro, 10 adet yatak odası ve farklı boyutlarda yüzme havuzları bulunuyor. Evin içindeki 10 yatak odası da farklı sanatçılar tarafından dekore edildi. Eşsiz bir Akdeniz manzarasına sahip olan evin bazı filmlerin çekiminde de kullanıldığı biliniyor.

BİZE ULAŞIN