Meghan Markle "Mektup" Davasını Kazandı

Meghan Markle, babasına yazdığı mektubu yayımlayan gazeteye açtığı davayı kazandı.

Giriş Tarihi: 12.02.2021 10:20

Sussex Düşesi Meghan Markle, babasına yazdığı özel mektubu yayımlayan The Mail on Sunday ve MailOnline'ın yayıncısı Associated Newspapers'a karşı uzun süredir devam eden Yüksek Mahkeme davasını kazandı. Hakim, gazetenin eylemlerinin "hukuka aykırı" olduğuna karar verdi.

Yargıç, Meghan'ın "mektubun içeriğinin gizli kalacağına dair makul bir beklentiye" sahip olduğuna ve bu nedenle gazetenin eylemlerinin "hukuka aykırı" olduğuna karar verdi.

Yargıç, "Kısaca, kişisel ve özel bir mektuptu," dedi. "Yayınlananların çoğu, davacının kendi davranışları, babasının davranışları hakkındaki ıstırap duyguları - gördüğü şekliyle - ve aralarındaki çatlakla ilgiliydi. "Bunlar doğası gereği özel ve kişisel meselelerdir." dedi.

Meghan, karara duyduğu minnettarlığı dile getirdi ve hepimizin daha iyi bir dünyada yaşayabilmemiz için medyadaki ve haberciliğin gerçek olması gerektiğini paylaştı.

Meghan Markle'ın babasına yazdığı mektup ilk olarak 2018 Ağustos'ta izni olmadan The Mail on Sunday ve MailOnline gazetelerinde yayınlandı. Markle, Ekim 2019'da telif hakkı ihlali, özel bilgilerin kötüye kullanılması ve Veri Koruma Yasası'nın ihlali dahil olmak üzere gizlilik ihlali nedeniyle gruba dava açtı.

Prens Harry Ekim 2019'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Annemi kaybettim ve şimdi karımın da aynı muktedir güçlerin kurbanı oluşunu izliyorum. Maalesef karım, sonuçlarını hiç düşünmeden bireylere karşı kampanya yürüten İngiliz bulvar basınının son kurbanlarından biri oldu. (Karıma karşı medyada) Gebeliği ve yeni doğan oğlumuzun yetişmesi boyunca son bir yılda tırmanışa geçen acımasız bir kampanya var. Bu pervasız propagandanın, özellikle de bilinçli olarak yanlış ve kötü niyetli olduğunda, insani bir bedeli var." değerlendirmesinde bulunmuştu.

BİZE ULAŞIN