Britney Spears Belgeseli Hakkında Konuştu

1990'lar ve 2000'lerin başında pop müziğin prensesi olarak anılan Britney Spears'in hayatını anlattığı belgesel sosyal medyanın gündemine oturdu.

Giriş Tarihi: 10.02.2021 16:38 Güncelleme Tarihi: 11.02.2021 17:29

Framing Britney Spears belgeselinin yayınlanmasının ardından ünlü isimlerden destek mesajları yağdı. Miley Cyrus, Sarah Jessica Parker ve Bette Midler gibi isimler, Britney'in babasının vasiliğinden kurtulması için başlatılan kampanyaya katıldı.

2007'de özel hayatındaki iniş çıkışların ardından 2008'de babasının vasiliği altına giren Spears'a, Miley Cyrus, Sarah Jessica Parker, Bette Midler ve Paramore grubunun solisti Hayley Williams'dan destek geldi.

ABD'li şarkıcı Miley Cyrus, iki gün önce gerçekleşen Amerikan Futbolu Ligi finali Super Bowl'da sergilediği performansta sahneden "Britney'i seviyoruz" diye seslendi.

Oyuncu Sarah Jessica Parker ve şarkıcı Bette Midler ise sosyal medyadan 'Britney'i Özgür Bırakın' kampanyasına katılarak '#FreeBritney (Britney'yi Özgür Bırakın)' diye tweetledi.

Şarkıcı Hayley Williams ise, "Günümüzde hiçbir sanatçı, medyanın / toplumun / kadın düşmanlarının uyguladığı işkenceye katlanmak zorunda değil" ifadelerini kullarak ruh sağlığı hakkında kültürel bilince dikkat çekti. Williams, Britney'in bu konuda fazlasıyla bedel ödediğini söyledi.

'ÖĞRENMEYE VE NORMAL BİR İNSAN OLMAYA ÇALIŞIYORUM'
Belgeselin yayınlanmasının ardından tweet atan Spears, "Her insanın kendi hikayesi var. Hepimizin çok farklı parlak güzel hayatları var. Unutmayın, bir kişinin hayatı hakkında ne bildiğimizi düşünürsek düşünelim, merceğin arkasında var olan gerçeklikle kıyaslayamayız" dedi.

Spears ayrıca, 3 yıl önceki performansının videosunu paylaşarak sahnede olmayı özlediğini söyledi ve "Ama öğrenmeye ve normal bir insan olmaya çalışıyorum. Günlük hayattan zevk almayı seviyorum" ifadelerini kullandı.

12 YILDIR KONTROL ALTINDA
Britney Spears'ın 2007'de yaşadığı ağır depresyon nedeniyle gördüğü tedaviden sonra babası Jamie Spears vasi olarak görevlendirilmiş, Spears'ın finansal ve tıbbi süreçlerinin tüm kontrolünü üstlenmişti. Ancak baba Spears, 2019 yılında kendi sağlık sorunlarını gerekçe göstererek geçici olarak bu görevi bırakmıştı. Vasilik görevi menajer Montgomery'ye verilmişti. Ancak daha sonra vasilik görevi mahkeme tarafından tekrar babasına verilmişti.

Şarkıcının yaptığı itirazın ardından görülen davada, Yargıç Brenda Penny, baba Spears'in rolünü askıya almayı reddetti. Spears bunun üzerine 12 yıldır devam eden kontrolünden çıkmadığı müddetçe şarkı söylemeyeceğini duyurdu.

Hayranları ise babasının vasiliğinin kalkması için 'Britney'yi Özgür Bırakın' (#FreeBritney) sloganıyla kampanya başlattı.

BİZE ULAŞIN