St. Barts'a corona virüs kısıtlaması getirildi

Ünlülerin sıklıkla tercih ettiği Karayip adası St. Barts'a, corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında kısıtlamalar getirildi.

Giriş Tarihi: 03.02.2021 11:48

Fransa, corona virüs vakasının görülmediği Karayip adası St. Barts'a, Avrupa Birliği dışından kişilerin girişlerinin kısıtlandığını duyurdu.

Ancak yerel yetkililerin Fransız yetkililerle 'giriş kısıtlamalarını hafifletmek ve alternatif bir çözüm bulmak için' görüştüğü belirtildi.

Birçok ünlü özellikle de Noel ve yeni yıl tatilini St. Barts'da geçirdi. Yıllardır ünlülerin ve dünya jet sosyetesinin gözde tatil rotası olan Saint Barthélemy Adası ya da kısa ismiyle St. Barts. Kuzey Amerika'da Karayip Denizi içinde yer alan bu ada, koronavirüs pandemisi sırasında bile ünlüleri ağırladı. Ancak virüs kısıtlaması adaya yeni geldi.

St. Barts adası, dünyanın, koronavirüs pandemisinden en az etkilenen yerlerinden biri. Adanın, 9 bin olan nüfusu tatilcilerle birlikte artıyor olsa da yine de virüsten olabildiğince korunmayı başardı. Aslında St Barts adasında geçen yılın nisan ayından haziran ayına kadar hiç Covid 19 vakası görülmedi.

Adanın müdavimlerinden biri model Izabel Goulart.

2020'nin haziran ayına kadar kapılarını turistlere kapatan ada, bu dönemde tekrar turist kabul etmeye başladı. 2020 Aralık ayında 37 virüs vakasına rastlandı adada. Bu süreçte bir kişi de hastalık yüzünden hayatını kaybetti.

Hatırı sayılır oranda turist ağırlamasına rağmen virüsten bu kadar az etkilenmesinin nedeni uygulanan kurallar. Turistlerin adaya ayak basmadan önce yaptırılmış ve virüs taşımadıklarını kanıtlayan test yaptırmaları isteniyor. Eğer bu yoksa adaya ulaştıklarında ilk 24 saat içinde test yaptırmaları ve sonucu kesinleşene kadar da kendilerini izole etmeleri gerekiyor.

St Barts adası, yılda yaklaşık 200 bin turist ağırlıyor. Bunların ağırlıklı bölümü de ABD ve Avrupa'nın en zenginleri. Yılın 12 ayı yaz mevsimini yaşayan St Barts adası Karayip denizinde ve Fransa'ya ait. Ada, Kristof Kolomb tarafından 1493 yılında keşfedildi. Kolomb burayı keşfettiğinde, yerliler tarafından "Ouanalao" adı verilmişti. Fakat Kristof Kolomb, adanın adını kardeşi Bartholome'ye ithafen St. Barthelemy olarak değiştirdi.

BİZE ULAŞIN