Güzel yaş alma tavırları

Günümüzde yaş kavramının ve algısının giderek değişmesi, kişisel imajın öneminin giderek artması medikal estetiğe ve bütünsel yaş yönetimine olan ilgiyi ve farkındalığı arttırıyor. Konuyu estetik ve güzellik bakışı, felsefesi farklı bir medikal estetik doktoru olan Dr. Mehtap Altınöz ve çok yönlü kimliği ile tanıdığımız ünlü oyuncu Murat Aygen ile konuştuk.

Giriş Tarihi: 08.01.2021 13:50

Günümüzde yaş kavramının ve algısının giderek değişmesi, kişisel imajın öneminin giderek artması medikal estetiğe ve bütünsel yaş yönetimine olan ilgiyi ve farkındalığı arttırıyor. Konuyu estetik ve güzellik bakışı, felsefesi farklı bir medikal estetik doktoru olan Dr. Mehtap Altınöz ve çok yönlü kimliği ile tanıdığımız ünlü oyuncu Murat Aygen ile konuştuk. Her ikisinin ortak özellikleri, güzel yaş alma konusunda benzer yaşam tavrı ve duruşu olmaları.

Önce Dr. Mehtap Altınöz'e soralım. Hem doktoru hem de onu yakından tanıyan birisi olarak Murat Aygen'i yaşına göre nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sevgili Murat'ın en önemli özelliği, güzel yaş alma tavrı ve bakışı olan bir insan olması. Sağlıklı beslenmeye, düzenli spora, cilt sağlığına önem vermesinin yanında, en önemli özelliği yaşam vizyonu ve pozitif aurası olan bir insan olması. Özellikle güzel yaş alan insanlara baktığım zaman, iş, sosyal hayat ve aile dengesini iyi kurabilen, hobilerine vakit ayırabilen insanlar olduğunu görüyorum, Murat da onlardan biri ve yaş alma kaygısı yaşayan erkeklere de iyi bir örnek.



Murat Aygen'in, sizi doktoru olarak zorlayan tarafları var mı?
Murat enteresan güzel bir enerjisi olan bir insan, onunla bu konuda çalışmak benim için zor olmuyor çünkü hekim hasta ilişkisinde en önemli nokta olan güven ve samimiyetin aramızda sağlandığını düşünüyorum.

Özellikle oyuncularda ve estetikte tercihi doğallık olan kişilerde bu tip tedavilerde en çok nelere dikkat edersiniz?
Kendilerini yüz ifadesi ve beden diliyle ifade ettikleri için yaptığım uygulamaları ifadelerini bozmadan, kişisel yüz özelliklerine göre uygularım. Sevgili Murat güzel gülümseyen, mimiklerini de çok kullanan bir oyuncu olduğu için mimiklerini ve gülümsemesini bozmadan küçük dokunuşlar yapmayı tercih ediyorum. Doğal yüz görünümünü bozmadan cildini daha sağlıklı ve formda gösterecek vitamin kolajen uygulamalarını ona düzenli yapmayı önemsiyorum.

Murat Aygen, sizi müzik ve oyunculuk kariyeriniz yanında, çok farklı kişisel özellikleri, yaşam vizyonu, sosyal duruşunuz, tavır ve tarzınızla tanıyoruz. Yaşınızı güzel yönetebilen bir oyuncusunuz, öncelikle 40'lı yaşları geçtikten sonra neler hissettiğinizi öğrenebilir miyiz?
Öncelikle zarif tanımlamalarınız için teşekkür ederim. Açıkçası 40'lı yaşlarımı geçtikten sonra, yaşıma dair özel bir hisse kapılmadım. Her zaman ruhsal, bedensel, mental ve enerji olarak sağlıklı bir yaşamı tercih ettiğimden, tüm yaşamsal seçimlerimi buna göre yaptım. Açıkçası süreci en doğal haliyle yaşıyorum.

Son yıllarda erkeklerin de çok ilgi göstermeye başladığı medikal estetiğe bakışınız nasıl?
İşim gereği, kendimi yüzümle, mimiklerimle ve bedenimle ifade ediyorum. Doğal yüz ifademi koruyarak daha sağlıklı bir cilt ve yüz formu için, küçük medikal estetik uygulamaların önemli olduğunu düşünüyorum. Mehtap'ın verdiği kişisel estetik ve bakım takvimi bu konuda işimi kolaylaştırıyor. Bu durum, işini iyi bilen bir profesyonel yönetiminde olduğu için içim rahat.

Dr. Mehtap Altınöz'ün size verdiği kişisel estetik takviminizde hangi uygulamalar var?
Mehtap'la ilk bir araya gelişimiz, diş sıkma şikayetim yüzündendi. Bana ilk olarak çene kaslarına yapılan masseter botoksu uyguladı. Masseter botoksunu sağlık amacıyla yaptırıyorum; sonuçta hem diş sıkma şikayetlerim azalıyor hem de yüz ve çene hattım daha dinamik görünüyor. Bu uygulamayı düzenli olarak birkaç senedir yaptırmaya devam ediyorum. Cildimin kalitesini artıran, yaşlanma hızını azaltan vitamin, kolajen içeren gençlik aşıları gibi doğal, ileriye dönük yatırım tedavilerini de yaptırıyorum. Evde de nem veren kremler, vitamin ve kolajen takviyeleri kullanıyorum.

Yaşam şekliniz, yaşama bakışınız ve tavrınızın da en önemli gençlik sırrınız olduğunu biz de görüyoruz. Size güzel yaş aldıran yaşam şekli ve tavrı nedir?
Öncelikle yaşama son derece gerçekçi bakarım. Bol bol hayal kurarım, sürekli projeler üretirim. Yaşamımın merkezinde olan eşim Nihan ve kızım Nil'le geçirdiğim zamanlar benim tüm yaşamsal bağlarımı oluşturuyor ve kesintisiz bir şekilde dinamik olmamı sağlıyor. Sanata ve bilime olan tutkum, her zaman yaşama ve çevreme daha entegre olmama sebep oluyor. Genç insanların bakış açılarına ve fikirlerine çok değer veririm. Hiçbir şeyi zorla yapmam, enerjisine ve samimiyetine inandığım insanlarla birlikte olmayı tercih ederim ve iyi hissetmediğim hiçbir yerde bulunmam.

BİZE ULAŞIN