Koronavirüs İtalya turizmini vurdu

Kovid-19 salgını nedeniyle İtalya’da her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği başkent Roma’da önemli turistik meydanlar ve caddelerdeki tenhalık dikkati çekti. Şu ana kadar ülke genelinde 366 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi: 09.03.2020 09:59

Kovid-19 salgını nedeniyle İtalya'da her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği başkent Roma'da önemli turistik meydanlar ve caddelerdeki tenhalık dikkati çekti.

Roma merkezindeki tarih İspanyol merdivenleri, dünyaca ünlü markaların olduğu Condotti caddesi, Corso caddesi, Venedik Meydanı, Fori Imperiali bulvarı ve Roma'nın simgesi Kolezyum ile aşk çeşmesi olarak bilinen Trevi çeşmesinde yer yer turist yoğunluğu görülse de eskisi gibi kalabalık olmadığı görüldü.

İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının önüne geçmek için yoğun olarak görüldüğü Lombardiya Bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimi uygulayarak karantinaya aldıklarını açıkladı.

Kovid-19 bulaşanların sayısının 5 bin 883'ü bulduğu ve 233 kişinin hayat kaybettiği İtalya'da hükumet, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için özellikle kuzeydeki Lombardiya bölgesi ve bazı kentler için olağanüstü önlemleri görüştü.

Başbakan Conte, gece geç saatlerde başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'un ilk görüldüğü 10 kadar beldeyi kapsayan kırmızı bölge uygulamasını genişlettiklerini ifade ederek, "İki bölge oluşturduk. Bunlardan biri Lombardiya'yı, diğeri de farklı illeri ilgilendiriyor. Bu iki bölgeye daha sıkı bir güvenlik rejimi uygulayacağız ve giriş-çıkışlara yönelik bir kısıtlama olacak." diye konuştu.

Bu iki alana sadece acil durumlar için giriş-çıkışlara izin verileceğini, mutlak bir yasak olmadığını aktaran Conte, Lombardiya bölgesi haricindeki 14 kentin Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik olduğunu açıkladı.

Şu andan itibaren ateşi 37,5 derece üstünde ve solunum enfeksiyonu olanların test sonuçlarına bakılmaksızın şiddetle evde kalmalarının tavsiye edildiğini dile getiren İtalya Başbakanı, virüsün yayılmasını önlemek ve hastanelere yüklenmekten kaçınmak için karantinadaki kişilere hareket kısıtlaması getirdiklerini kaydetti.

Conte, karantinaya alınan bu bölgelerde spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını, onun dışındaki bütün kamusal alandaki etkinliklerin durdurulduğunu bildirdi.

İtalya'nın koronavirüsten en çok etkilenen bölgesi olan Lombardiya'da son iki haftada 154 kişi öldü. Kovid-19 sadece bu bölgede toplam 3 bin 420 kişiye bulaştı. Virüsün İtalya'da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa'daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya'da vaka sayısı bugün 800'e yükselirken; koronavirüs nedeniyle can kaybı olmadığı belirtildi.

Öte yandan, Fransa'da 949 kişide virüs tespit edildiği ve 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya'da ise 525 kişide virüs tespit edildiği; 10 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 3 bin 594'e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 106 bin 165'e yükselirken; 59 bin 942 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 100 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 3 bin 977 arttı.

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 145'e, vaka sayısının ise 5 bin 823'e çıktığı duyuruldu.

BİZE ULAŞIN