Leonardo DiCaprio'dan Avustralya’ya 3 milyon dolarlık bağış

Leonardo DiCaprio’nun kuruculuğunu üstlendiği iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaybıyla mücadele eden doğa örgütü Earth Alliance, Avustralya’da devam eden yangınların son bulması için 3 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Giriş Tarihi: 11.01.2020 09:45 Güncelleme Tarihi: 13.01.2020 10:18

ABD'li aktör Leonardo DiCaprio'nun kurduğu çevre örgütü Earth Alliance'tan yapılan açıklamada, Avustralya'da süren yangınlarla mücadeleye destek amacıyla 3 milyon dolarlık Avustralya Yangın Fonu oluşturulduğu bildirildi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, 3 milyon dolarlık fonun, itfaiyecilere ve uzun vadeli iyileştirme çalışmalarına destek olmak için kullanılacağı kaydedildi.

Fonun yerel bazı sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmanın yanı sıra yangınlarından etkilenen topluluklara yardım etmeyi, vahşi yaşamın kurtarılmasına ve ekosistemin restorasyonuna destek olmayı amaçladığı aktarıldı.

Avustralya'daki yangınlarla mücadeleye destek olmak için ABD'li şarkıcı Pink (Alecia Beth Moore) 500 bin dolar, ABD'li müzik grubu Metallica da 750 bin dolar bağışlayacağını duyurmuştu.

BİZE ULAŞIN