Çok yaşa 'kral': LeBron James

LeBron James, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) oyuncuları arasında son jenerasyonun en sevdiği isim... Henüz genç yaşta gösterişli şöhretine kavuşmadan önce “Geleceğin en büyük basketbol yıldızı.” başlığıyla makalelere konu olan LeBron, onları haklı çıkardı. Artık eminiz; süperstar olmak bazılarının kaderinde var.

Giriş Tarihi: 20.09.2018 09:48
Yazı Baran ALIŞKAN

Profesyonel kariyerinin henüz başındayken medyanın kendisi hakkında kehanetlerde bulunması üzerinde sürekli baskı kurdu. Buna rağmen onu sevenleri ve güvenenleri şimdiye kadar hiç yüzüstü bırakmadı. Babasını tanımadan annesiyle baş başa verdiği yaşam mücadelesi kazandığı ilk maç olabilir. Çalışkan, hırslı, mütevazı ve eğlenceli… Elbette ligin en stil sahibi sporcusu. Başarı öyküsü su götürmez bir gerçek, hatta gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacağını düşünenler dahi var. Yeni yolculuğunda kaybedecek hiçbir şeyi yok, aksine kazanacak çok şeyi var. Onun için her gün yeni bir mücadele ve o kazanmayı alışkanlık haline getiren bir savaşçı! Omzundaki dövmede yazdığı gibi kendisi gerçekten 'seçilmiş kişi' (chosen one) olabilir.

Parkenin kralı, lider kişiliği ve ilham verici oyunuyla çoktan gelecekte efsane olarak anılmaya hak kazandı. Önümüzdeki dönemde LeBron'u artık başka bir formayla parkede dans ederken göreceğiz. Evet, yeni bir mücadeleye başlıyor ve yine kazanan tarafta olacağından şüphemiz yok. Miami Heat formasını çıkardığında canlı yayında Cleveland'a transferini duyurarak kendi şovunu yapmaktan çekinmedi. Bu kez de Cleveland Cavaliers formasını çıkarırken hangi takımla anlaşacağı dünya spor kamuoyunu heyecanlandırıyordu. Zira dört yıllığına 154 milyon dolara anlaşarak melekler şehri Los Angeles'a transfer olduğunu açıkladı. Her dönem kendi efsanelerini yaratan Los Angeles Lakers, yeni bir efsaneyle sezona başlayacak ve küresel taraftar topluluğuna birkaç 10 milyon daha ekleyecek gibi gözüküyor. İşi daha eğlenceli kılan; 2003 draft'ında beraber lige seçilen LeBron ve Luke Walton'ın yeniden bir arada olması. Fakat, Walton bu sefer takımın koçluğunu üstlenecek.

NBA son dönemde Batı konferansının üstünlüğüyle devam ederken Doğu konferansının kara bulutları dağılmak bilmiyor. Kronikleşen başarısızlığın üstüne LeBron James'i de Batı cephesine kaptıran Doğu'nun geleceği başka bir yazıda incelenmeye muhtaç... Elgin Baylor, Gail Goodrich, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, James Worthy, Jerry West ve Kobe Bryant gibi unutulmaz isimlerin arasında artık gönül rahatlığıyla LeBron'u da ekleyebilirsiniz. Yakın dönemde emekli olan ikonik Lakerslı Kobe Bryant: "Aileye hoş geldin!" sözleriyle yeni efsanelerini selamlarken 'kral' yeni sarı-mor üniformasını sırtına geçirdi. Hazır ondan 'kral' diye bahsetmişken şehrin bir diğer yıldızını es geçmek olmaz. Los Angeles Galaxy futbol takımının yıldızı Zlatan Ibrahimovic, LeBron James'e hoş geldin dileklerini kendine özgü bir şekilde dile getirdi: "Los Angeles'in artık bir tanrısı ve kralı var." Önümüzdeki ay başlayacak yeni sezonda favori takımımızı gözden geçirmenin tam sırası. Yeni yazılacak bu hikâyenin canlı şahitleri olarak maçları heyecanla takip edeceğiz. Tüm takımlara başarılar dilerken maçı kazandıran üçlüğü attığı anda "Yok artık LeBron James!" diye sevinme hakkımızı saklı tutuyoruz. Efsaneler ölmez, yalnızca takım değiştirir… Haksız mıyız?



KRAL KARİYER

2003-2010
Cleveland Cavaliers

2010-2014
Miami Heat

2014-2018
Cleveland Cavaliers

2018-…
Los Angeles Lakers



KRALIN MÜZESİ

60
'NBA Haftanın Oyuncusu'
37 'NBA Ayın oyuncusu'
14 'NBA All-Star'
14 'NBA İlk Beşi'
6 'Yılın Savunma Beşi'
4 'NBA Normal Sezon En Değerli Oyuncu'
3 'NBA Şampiyonluğu'
3 'NBA All-Star En Değerli Oyuncu'
3 'NBA Finalleri En Değerli Oyuncu'
2 'Olimpiyat Altın Madalyası'
1 'NBA Sayı Kralı'
1 'Olimpiyat Bronz Madalyası'
1 'NBA Yılın Çaylağı'

BİZE ULAŞIN