Malumatfuruş olma bilimi

Bir günde kaç kişiyle iletişim kuruyorsunuz? Peki ya, kaç kişiyi etkilemek için olmadığınız biri gibi davranıyorsunuz? Tüm bu soruların cevabını beklemeden bilgiçlik taslamak ya da ahkâm kesmek isteyenler için bir liste hazırladık. Sizin böyle şeylere ihtiyaç duymadığınızı biliyoruz canım, bir arkadaşa lazım olur.

Giriş Tarihi: 13.06.2018 17:32 Güncelleme Tarihi: 13.06.2018 18:33
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr

1- İlk olarak işe gözlük takmakla başlıyoruz. Gözünüz bozuk değilse bile yüzünüze yakışan bir okuma gözlüğü sizi olduğunuzdan daha zeki gösterebilir. Hem araştırmalara göre gözlük takan insanların daha bilgili göründüğü yargısı gerçek.

2- Yeteneklerinizi göstermekten çekinmeyin. Yan flüt çalabiliyorsanız doğru yerde doğru zamanda bu yeteneğinizi gösterebilirsiniz. Heykel, resim ya da yemek yapmak da sayılır, yetenekliyseniz söylediklerinizi daha dikkatli dinleyebiliriz.

3- Konuşma hızı, tonu ve vurgular çok kıymetli! Bunu evde yalnızken ayna karşısında denemenizi tavsiye ediyoruz. Hızlı ya da yavaş olmadan dengeli bir biçimde konuşmanın akışına göre daha zeki gözükmeniz mümkün.

4- Gününüzün bir kısmını gündemi takip etmeye ayırın. Bu dünyada yaşayan ve düşünme yeteneğine sahip bir canlı olduğunuza göre çevrenizde ve dünyada olup bitenleri bilmelisiniz. Yine ihtiyaç anında dost meclislerinde bu bilgileri paylaşın.

5- Ne kadar basit, o kadar temiz! Biliyoruz ki kütüphaneniz dolup taşıyor, kelime dağarcığınızda şüphemiz yok… Fakat konuşurken ve yazarken ne kadar basit kelimeler kullanırsanız daha iyi.

6- Sanatla ilgilenin. Metropolitan Sanat Müzesi ve Guggenheim Müzesi gibi birçok galeri ve kütüphane dijital arşivlerini ücretiz olarak kullanıma sundu. Üşenmeden, şöyle hızlıca bakalım mı?

7- Çok konuşulan konular hakkında kısaca bilgi toplamanız yeterli olacaktır. Biliyorsunuz, internet dipsiz bir kuyu, istediğinizi bulabilirsiniz. Az bilinen müzik grupları bu listeye dâhil değil…

BİZE ULAŞIN