İkon Olma Kılavuzu: Keanu Reeves

Mütevazı ve ilginç yaşam tarzıyla birçok şöhret sahibine ilham veren Keanu’yu tanıyorsunuz değil mi? Düşünceli ve üzgün birçok fotoğrafını gördüğümüz Keanu’yu tanıdığımıza sevindik! (Hem de tüm talihsizliğine rağmen.)

Giriş Tarihi: 30.05.2018 18:07
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



"Dünyanın farklı coğrafyalarından genleri bir araya getirsek nasıl bir sonuç çıkar?" sorusunda hareketle karşımıza çıktı Keanu Reveves. İngiliz anne ve Çin asıllı Hawaiili bir babanın Kanadalı çocuğu olarak dünyaya geldiğinde kötü şansını ve soğuk tavrını da beraberinde getirmiş. Karizmatik olduğu kadar da iyi niyetli bir adam olarak ikon listemizin en değerlilerinden biri…

Sinemanın efsanevi üçlemelerinden Matrix'in meşhur Neo'su olarak gönüllere taht kurdu… Elbette hikâye böyle başlamıyordu çünkü Matrix'ten önce de sonra da birçok başarılı yapımda boy göstermiş ve seyirciyi etkilemişti. Fakat kabul edilmesinde ısrar ettiğimiz Matrix ve John Wick filmleri hepsinden ayrı bir yerde kendine yer buluyor. Elbette bizim "Kasımda Aşk Başkadır" adıyla aşina olduğumuz Sweet Nowember ve The Devil's Advocate filmlerini de unutmadık. Şimdiye kadar önümüzdeki yüz yıl daha yetecek kadar para kazandığı için bu tip meseleleri ve kendi reklamını yapma konusuyla da ilgilenmiyor. Bir gün evsiz biriyle vakit geçirirken, ertesi gün ise bir köşe başında sandviç yerken görebiliyoruz. Balıkları beslerken ya da bir kafenin bahçesinde yerde yatarken onu görürseniz lütfen sakin olun, çünkü o hayatı yaşamanın içinden geldiği gibi olması gerektiğini savunan bir iyilik meleği. Karizmasına laf edilmeyecek Keanu'ya yaptığımız 'iyilik meleği' benzetmesinde asla bir abartı bulunmadığını da belirtelim. Trajik hayat hikâyesinin onu anı yaşayan ve duyarlı bir hale getirdiğini düşünüyoruz.


Babasının terk edişiyle annesiyle baş başa yaşam mücadelesi vermek mi dersiniz yoksa kız kardeşine konulan lösemi teşhisi mi? Hiç birini hesaba katmazsanız 8 aylıkken ölü doğan kızı ve hayat arkadaşının atlatamadığı travmayla ayrılan yollar yenilir yutulur tecrübeler değil. Ardından gelen bir trafik kazasıyla onu kaybederek bildiğimiz düşünceli ve durgun Keanu'ya hak vererek ona karşı duvarlarımızı yıktık. Şimdi kişiliğini oluşturan bu hayat tecrübelerini cebimize koyarak yola devam ediyoruz. Sadece Al Pacino ile aynı filmde yer almak adına kendi ücretinden feragat ederken yalnızca yapımın başarısını düşünüyordu. Belki de kült yapım Matrix'ten kazandığı paranın önemli bir kısmını set ekibi görsel efektlerin yaratıcılarıyla paylaşması onu daha iyi anlatacak detaylardan bazıları. Bir rock grubuyla turneye çıkmasını da listeye ekleyin. Üstüne bir de Al Pacino, Robert De Niro gibi isimlerin rol alacağı Heat filmini, sırf bir tiyatroda Hamlet'i sahnelediği için reddedebilecek biri olduğunu ekleyince onu daha iyi tanıyorsunuz… Alışageldiğimiz ikonların hayat hikâyeleri ve yaşam tarzlarına ayak uydurmayan bu adam herkesten çok farklı. Belki de o yüzden bu kadar seviliyor. Ve elbette yine alıştığımız ikonlar ve stilleri söz konusu olduğunda Keanu Reeves kendisine özel bir yer açıyor. Çünkü Keanu, Hollywood yıldızlarının moda kaygılarına önem vermeden kendine has biçimde giyiniyor. Genellikle rahat kıyafetlerle gördüğümüz aktör bantla yapıştırdığı eski ayakkabısıyla sokaklarda arz-ı endam ederken kimse şaşırmıyor.

Kendisini tanıdığımıza mutlu olduğumuz bir adam olarak sevilmeyi ve takdir edilmeyi fazlasıyla hak ediyor. İlginç tarzı ve kaygısız tavırlarıyla seni bir başka seviyoruz Keanu!













BİZE ULAŞIN