İkon Olma Kılavuzu: Zlatan Ibrahimovic

Dünyanın en popüler sporu futbolun taktiklerini, kültürünü ve geçmişini unutun. Çünkü Zlatan futbolu baştan yazdı, biz de onu!

Giriş Tarihi: 27.03.2018 17:34 Güncelleme Tarihi: 02.05.2018 18:53
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



Aranızda "Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası" kavramını duymayan var mı? Bu çok bilindik kavramdan daha büyük şöhrete sahip bir isimden bahsedeceğiz, Zlatan İbrahimovic! Balkanlardan İsveç'e göçmüş, futbolun kibirli yüzü ve şimdilerde ikon listemizin en nadide isimlerinden birine dikkat çekmek istiyoruz... Zlatan, kendi efsanesini tek başına yaratan bir kişilik. Nam-ı diğer İbracadabra'yı favorilerimize ekliyoruz.

Boşnak bir baba ve Hırvat bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve her zaman gözlerini en tepeye dikti. Öyle bir tepeden bahsediyoruz ki, Fransız Paris Saint-Germain takımında bir sene daha kalmak için Eyfel kulesinin yerine kendi heykelinin dikilmesini şart koştu. Evet, yanlış okumadınız, bu açıklamayı yaptığında sizin gibi biz de çok eğlenmiştik… Elbette Ibra, bizi eğlendirmek için bu şekilde bir açıklama yapmadı. O, futbolun kibirli halini temsil ediyor ve bu ona çok yakışıyor. Muhabirlerle ilginç diyaloglara girmekten, rakipleriyle ya da takım arkadaşlarıyla hatta teknik adamlarla sürtüşmekten gocunmayan biri. Tekvando sayesinde siyah kuşak almış, kendi adını taşına bir mobil oyuna sahip bir futbolcu… Anlayacağınız, Zlatan'ın bu listede yer almasının sebebi ise ne stili ne de yakışıklılığı… O modern futbolun ikonik futbolcusu ve her canlı gibi ona hayranlık duyuyoruz. (Zlatan bu şekilde yazılmasını isterdi)



En sevdiğiniz süper kahraman kim? Batman, superman ya da iron man listenize girer mi? Peki ya sahip olmak istediğiniz süper gücü düşünmenizi istesek… Tüm bu soruların cevabı Zlatan sözlüğünde şöyle şekilleniyor: "Zaten hepsine sahibim!" Hayat arkadaşına doğum gününde alacağı hediyeyi sorgulayan muhabire onun zaten Zlatan'ı var cevabı vererek özgüven meselesine noktayı koydu.


Güçlü fiziği, uzun boyu ve futbol yetenekleriyle belki de yeşil sahaların sevilip sevilmediği en tartışmalı futbolcusu son günlerde yeniden gündeme geldi. Manchester United ile olan sözleşmesinden sonra macerasına Amerika'nın Los Angeles Galaxy takımıyla devam etmeye karar verdi. Elbette heykelinin dikilmesini şart koşan biri için bir cümleyle geçiştirilebilecek bir haber değil bu. Zlatan, yeni takımını 'yine' (M. United transferi de böyle olmuştu) kendisi duyurdu. Şehrin en önemli yayınlarından Los Angeles Times'a tam sayfa verdiği ilan ile "Sevgili Los Angeles, bir şey değil." diyerek duyurdu. LA Galaxy de Ibrahimovic'in transferinin duyurulduğu videoda patronun kim olduğunu göstermiş oldu. Bahsi geçen videoda İbrahimovic'ten "Los Angeles, Zlatan'a hoş geldiniz!" sözlerini duyuyor ve bir kere daha 'İkon olma' meselesinde yeni kurallar öğreniyoruz.


Zlatan'dan öğrendiklerimiz
Saygı duyulan biri olmak için önce kendinize güvenmelisiniz.
Başarıya giden yol her zaman çalışmaktan geçer.
Oyunu kendi kurallarınıza göre oynamalısınız.
Kendinizi tanıyın ve hak ettiğinizden azını kabul etmeyin.
Asla talepkâr olmaktan vazgeçmeyin.


Futbol kariyerinde 683 maçta 403 gol atarak üstün bir başarı gösteren Zlatan her ne kadar kabul etmese de yılların yorgunluğuna karşı koyamıyor. Manchester United'da geçirdiği sakatlığın süresi ve yaşı (37) itibariyle ikonu doya doya izleyeceğimiz son döneme giriyoruz diyebiliriz. Henüz tanışmadıysanız; keyfini çıkarın, onu tanıdığınıza memnun olacaksınız. Son olarak Zlatan'ın Zlatan hakkında söylediklerine kulak veriyoruz… "Dünyada sadece bir tane Zlatan vardır!"



BİZE ULAŞIN