La Casa de Papel: El Profesor

Titizlikle hazırlanmış bir soygun, iyi bir lider ve beyin kıvrımlarıyla sapyoseksüelleri etkileyen bir karakterle tanışmanızı istiyoruz… Huzurlarınızda Alvaro Morte, nam-ı diğer Profesör bizim de radarımıza takıldı.

Giriş Tarihi: 21.03.2018 16:53 Güncelleme Tarihi: 21.03.2018 16:54
Yazı: Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


İspanyol Antene 3 kanalının La Casa de Papel adlı suç dizisi, dijital platformda yayınlanmasının ardından küresel çapta fazlasıyla popülarite kazandı. Türkçe karşılığı Kâğıt Evi (Money Heist) olarak karşımıza çıkan İspanya Kraliyet Darphanesi'nde yaşanan soygun hikâyesini pür dikkat izliyoruz. Zamanımızı soygunun nasıl ilerleyeceğini ekranın diğer tarafında hesaplarken buluyorsanız endişelenmeyin… Çünkü hepimiz aynı durumdayız.

Berlin, Tokyo, Moskova, Nairobi, Rio, Denver, Oslo, Helsinki şehirlerini nasıl bilirsiniz? Peki diziyle bu şehir isimlerinin ne alakası var? Bu şehirleri aklınızda tutun, çünkü hepsi bir hikâyeyi temsil ediyor. Dizideki karakterler kendi isimlerini ya da hayat hikâyelerini birbirleriyle paylaşmıyor ve şehir isimlerini rumuz olarak kullanıyor. Tüm karakterleri bir kenara bırakarak müsaadenizle soygunun beyin takımına yani esas oğlana odaklanmak istiyoruz.



Son zamanlarda adını çok duyduğumuz Alvaro Morte, uzun süredir sektörün içinde olmasına rağmen Profesör rolüyle adeta bir yıldız gibi parladı. Geçtiğimiz yılın sonunda final yapmasına rağmen dijital platformlarda henüz yayınlanarak küresel başarıya ulaşan yapımın en önemli karakterlerinden biri Morte. 1973 yılında İspanya'nın Cadiz kentinde doğan profesörümüz, kendini sapyoseksüel olarak tanımlayan herkesin kalbini çoktan çaldı desek yanılmış olmayız. Bir soygun planlamak herhalde zordur diye düşünüyoruz. Fakat böylesine bir planı hayata geçirmek ancak ve ancak onun zihninden çıkardı buna eminiz... Bir eve kapattığı öğrencilerine 5 ayda televizyon tarihinin en planlı soygununu öğreten bir adam. Fazlasıyla akıllı, planlı ve öngörülü anlayacağınız. Ayrıca kendisinin televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusu olduğunu da belirtelim.

Alvaro Morte'nin rol aldığı son üç yapım

El Principe – 1 Bölüm

El secreto de Puente Viejo – 92 bölüm

Love in Difficult Times – 32 bölüm



"El Profesor" yani Alvaro Orte, hikâyenin beyni olarak güvenlik güçlerinden ve biz seyircilerden her zaman bir adım önde kendini konumlandırıyor. Kimsenin parasını çalmadan soygun yapan (Ciddiyiz!), kan dökmemek ve yakalanmamak üzere planlarını kurgulamış bir dahi. Elbette hayatın ve senaryoların olmazsa olmazı duygusal ilişkileri de yasaklıyor. Önümüzdeki dönemde adını daha çok duyacağımız Profesör'ü bizden dinlediniz. Sıradaki favori karakterimizi paylaşana kadar; izlemeyen izlesin, bilen bilmeyene anlatsın. Adiòs!

BİZE ULAŞIN