Kim Jones - Hayattan Ne Öğrendim?

40 yaşındaki Dior Men Kreatif Direktörü Kim Jones, hayattan öğrendiklerini anlatıyor.

Giriş Tarihi: 05.02.2020 11:24

Röportaj Alex Bilmes

ÇOCUKLUĞUMDA GÖÇEBE GİBİYDİM. Etiyopya, Botsvana, Ekvador ve Bahamalar'da yaşadım. Doğaya tutkundum. Gördüğüm bütün hayvanları yakalamaya çalışıyordum, buna bir kutuya hapsetmeye çalıştığım zehirli yılanlar dahil.

TAKINTI YAPTIĞIM İLK GİYSİ, üzerimden çıkarmak istemediğim aslanlı bir tişörttü. Dört yaşındaydım.

14 YAŞINDA LONDRA'YA GELDİM. The Face ve i-D gibi dergileri gördüm ve hemen o dünyanın bir parçası olmak istedim.

OKULDAN SONRA ALEXANDER MCQUEEN'LE TANIŞTIM, zamanla abim gibi oldu. Katıksız bir sanatçıydı. İş hakkında hiç konuşmazdık, otomobilini sürerken Shalamar dinler, bol bol güler, kulüplere giderdik. Benimle sürekli vakit geçirmesini cömertçe bir davranış olarak görüyorum. Ben de şimdi genç tasarımcılarla çalıştığımda onu örnek alıyorum ve onlara destek oluyorum.

ÇALIŞIRKEN ÇOK GERGİN OLUYORUM çünkü çok hızlıyım ve ne istediğimi çok iyi biliyorum; genellikle koleksiyonlar başladığımız andan sonuna kadar pek değişmiyor. Aynı anda 3-4 koleksiyon yapıyoruz. Tempo çok hızlı.

MCLAREN VE WESTWOOD BİRLİKTELİĞİ modern zamanların en heyecan verici şeyiydi. Biri John Lewis kolej ceketi giymiş, diğeri avangart punk kıyafetler içindeki iki kişi olarak çok cool'lardı.

CHRISTIAN DIOR'UN SEVDİĞİM YANI moda tasarımcısı olmadan önce sanat galerisi sahibi olması. Picasso ve Salvador Dalí ile çalışmıştı. Bunun Dior'a büyük katkısı oldu.

KANYE WEST'İ GERÇEKTEN SEVİYORUM, yaptığı şeyi izlemeyi ilginç buluyorum; geleceği öngörebilen insanlara hayranlık duyarım.

SOKAK GİYİMİ TABİRİNDEN HOŞLANMIYORUM. Ancak kendi markamı kurduğumda spor giyimin daha uygun bir tabir olduğunu düşündüm çünkü Amerikan spor giyimi terziliği de içerir. İkisini harmanladım ve sanırım insanlar bundan hoşlandı.

LONDRA'DA İNSANLARIN RİSK ALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. Bir şey düşünülüyor ve hemen hayata geçiriliyor. Küçücük bir adadan bunlar nasıl çıkabiliyor bilmiyorum. Japonya da benzer bir örnek.

MODA, SANAT ARTI TİCARETTİR. Ben de ticari bir sanatçıyım; avangart bir ressamdan çok Warhol gibi.

GERÇEKLERİ VE SATIŞ RAKAMLARINI DUYMAK İSTERİM. Dünyanın neresine gidersem gideyim mağazadaki çalışanlarla tanışır, müşterilerin ne istediğini sorarım çünkü nihayetinde onlar için çalışıyorsunuz.

NEREDE NE DÜŞÜNMEM GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM. En kötü şey birinin size hayır demesidir. Her zaman büyük düşündüm. Bilmiyorum neden; içimden gelen bu.

BİZE ULAŞIN