Usher’dan kendisine doğum günü armağanı

Usher’ın 40. yaş gününde çıkardığı ‘A’ albümü, doğup büyüdüğü Atlanta’dan ilham alıyor.

Giriş Tarihi: 16.11.2018 14:42 Güncelleme Tarihi: 16.11.2018 16:57

Hazırlayan Emrah SAKA

Justin Bieber'ı keşfeden adamdır Usher. Ancak en büyük yeteneği bu değil tabii ki: R&B'nin yanık seslerinden biridir. Pek çok ödülle zaten kendisini kanıtladı. 40. yaşına girdiğinde de kendisine bir armağan verdi; bir klavye dehası olan Zaytoven (Beethoven'a öykünmüş sanırız.) ile sürpriz bir proje olan 'A'yı üretti. Toplam 8 şarkıdan oluşan 'A', aslında Atlanta'ya bir övgü. Atlanta, Usher'ın büyüdüğü ve yaşadığı yer. Başka bir albüm üzerine çalışırken arada gelen sürpriz albüm 'A'da Usher'ın yakın müzisyen arkadaşları Future ve Gunna da yer alıyor. Usher'ın Atlanta kültüründen ilham aldığı 'A', 48 saat içinde yapılmasına karar verilen bir albüm. Usher, Zaytoven ile çok hızlı yol aldıklarını söylüyor. Daha üçüncü günde haftanın geri kalanında da çalışmaya karar vermişler. Öyle ki, iki üç şarkı bir hafta sonunda biçimlenmiş. Ertesi hafta sonu yeniden bir araya geldiklerinde de albüm tamamlanmış. Usher, 40 yaşında olmanın bakış açısını değiştirdiğini söylüyor. 20'li yaşlarda geleceğini pek düşünmediğini ve bir aksiyon planı üretmek için çabalamadığını itiraf ediyor. Ancak yıllar içinde başarılı olmaya başlayınca bir yön çizmesi gerektiğini ve kurallarla oynaması gerektiğini anlamış.

Usher'a göre Atlanta diğer şehirlerden farklı; Nashville'de sadece country müzik, Los Angeles'ta çete kültürü, Chicago'da da kendisine özgü değişmeyen bir bakış var. "Ancak Atlanta öyle değil," diyor, âdeta bir eritme potası: Biraz melodik, biraz R&B, biraz trap.

Genç rapçilerin enerjilerini seviyor Usher, "Genç umutluların enerjisini seviyorum," diyor. Özellikle bu işe hayatını vermiş iki kişinin onun için özel bir yeri var: Quincy Jones ve Harry Belafonte. Bu isimleri, hayatını kaybetme pahasına tutunduğu sihri bırakmayan, müziklerine istedikleri her şeyi korkusuzca veren insanlar olarak nitelendiriyor. Quincy Jones'un Michael Jackson'ın albümü 'Off The Wall'a prodüktör olarak verdiği özgürlüğü sevdiğini söylüyor.

Usher'ın kendisine doğum günü için armağan ettiği 'A'da sürekli 'A' sesi duyabilirsiniz. Aklınıza Nelly gelirse şaşırmayın.

BİZE ULAŞIN