Beklediğimiz gün geldi

Kadınlara kötü bir haberimiz var: ‘Call of Duty: Black Ops 4’ eşlerinizi biraz meşgul edebilir.

Giriş Tarihi: 16.11.2018 15:17 Güncelleme Tarihi: 16.11.2018 18:20

Hazırlayan Emrah SAKA

Çok ilginç, değil mi? Eskiden bilgisayar başından kalkmayan çocuklara "Hadi oğlum, kalk biraz hava al, arkadaşlarınla buluş!" derlerdi. Evden çıkmayan ve annesinin getirdiği sandviç tabaklarının arasından ekrana bakan çocuklar 'asosyal' olarak nitelendirilirdi anne günlerinde.

Şimdi ise durum tam tersine döndü. İnsanlar sosyalleşmek için sosyal ağlarda dolaşıyor. Yüz yüze gelince iki kelime edemeyip kurtuluşu tekrar mavi ekran ışığında bulma girişimleri geometrik olarak artıyor.

Oyun dünyasının bilgisayar ve kullanıcı arasındaki dostluğu güzel bir anı olarak bırakmaya karar vermesinin üzerinden yıllar geçti. Artık bilgisayarda ve oyun konsollarında arkadaşlarıyla veya gezegenin herhangi bir köşesinden tanımadığı insanlarla aynı heyecanı duyması bir başka sosyallik şekli; 'Call of Duty'nin yeni sürümü de bunu başarıyor.

'Call of Duty: Black Ops 4' geçtiğimiz ayın ilk yarısında dünyaya indi. Gelişi için gün sayan meraklıları kuşkusuz mutlu. Ama bu bekleyişi eşine hissettirmeden sürdürenler de var. Şimdi gelin; okul sonrasında bir dilim kekle odasına kapanan gençlerin ve yakalarını kravatlarından kurtarıp iş çıkışı eve gelenlerin yeni sürümde nelerle karşılaşacağına bir göz atalım.

Oyun PlayStation 4, Xbox ve eksiksiz tam kapasiteli PC donanımı ile geliyor. 'Black Ops 4'te 'Black Ops 2' ve 'Black Ops 3'e oranla daha fazla taktiksel, çok oyunculu mod ve kullanıcı bazlı ayarlanabilen sağlık sistemi de var. Oyun içinde yeni hikâyeler ve mekânlar da mevcut. Voyage of Despair, Antik Roma, kullanıcıların favorisi Mob Of the Dead, Blood of the Dead'in üçüncü haritası keşfedilmeyi bekliyor. Bu kez senaryoların aksine, oyuncu karakterlerin kendi öykülerine şahit olabiliyoruz. Black Out modu en büyük yenilik.

'Black Ops 4' bugüne kadarki en iyi çok oyunculu taktiksel mücadele ortamını vadediyor. Zombilerin ilk günü yukarıda sözü geçen alanlarda yeni ve adrenalini yüksek maceralarla geliyor.

'Call of Duty'de üç mod var. Çok oyunculu (Multiplayer), Zombiler ve Blackout. PC versiyonunda ise tarihinde ilk kez tüm özellikleriyle birlikte battle.net de bulunuyor.

'Black Ops 4'; Digital Deluxe, Digital Deluxe Enhanced ve Pro Edition olmak üzere üç pakette geliyor. Digital Deluxe edisyonunda dört yeni zombi tecrübesi ve 12 oyunculu bir harita ile dört özel Blackout karakteri var.

Enhanced versiyonunda ise buna ek olarak 8.500 Call of Duty puanı ve dijital bonus malzemeleri geliyor. Pro edisyonunda da metalik kutu, pop socket, 10 specialist patches, 3 zombi kartı ve 1.100 puan armağan ediliyor.

Spesiyalistler silahlarını seçebiliyor, yeni stratejilerle yeni sinerjiler oluşturabiliyor. Dünya çapında yaklaşık 200 milyon meraklısı olan 'Call of Duty' serisi, bu kez 15 milyar saatlik bir oyun macerasına ulaşmış.

BİZE ULAŞIN