Business Class: Tarkan Anlar

Uyguladığı motosikletli taşımacılık sistemiyle şehir içi ulaşımda yeni bir dönem başlatan Scotty platformunun kurucusu ve genel müdürü Tarkan Anlar’a eğitimden iş hayatındaki olmazsa olmazlarına birçok soru sorduk.

Giriş Tarihi: 09.07.2018 12:38 Güncelleme Tarihi: 09.07.2018 12:41

Hazırlayan Kaan SANCAR
Fotoğraf Şeref YILMAZ

"Genç yaşta babamın kuyumcu dükkânında çalışmam içimdeki girişimcinin ortaya çıkışını tetikledi. Bu dönemde yazdığım uygulama ve web sitesi kodları ise ileride yapacağım girişimlerin temelini oluşturdu."

"Üniversitede katıldığım kulüp faaliyetleri ile projelerde yönetme, yönetilme ve takım olarak çalışma gibi olguları deneyimlemem şu anda olduğum konuma gelmemde önemli bir etkiye sahip."

"Aslında benim en büyük hobilerim bir şeyler üretmek, sürekli okumak, araştırmak ve öğrenmek. Bunun dışında belgesel izlemeyi ve bilgisayar programlarını kendi kendime keşfetmeyi de seviyorum."

"Scotty, büyük şehirlerde bir yerden bir yere vakit kaybetmeden ulaşmak isteyenlere motosikletli sürücüler vasıtasıyla pratik çözüm sunan bir teknoloji platformu."

"Platformumuz kişisel taşımacılığın yanı sıra yemek siparişi, kargo iletimi gibi kullanıcı dostu imkânlar da sunuyor. Birlikte çalıştığımız, sahadaki takım arkadaşlarımız profesyonel deneyimli sürücülerden oluşuyor."

"İş dünyasındaki idollerim arasında Justin Kan, Jeff Bezos, Steve Jobs, Elon Musk gibi isimler var ve her birini yakından takip ediyorum. Karşılaştığım problemlerde de kendimi onların yerine koyarak düşünmeye çalışıyorum."

"İş hayatında isteksizlik ve tembelliğe asla tahammül edemem. Olmazsa olmazımsa tutku. Birlikte çalıştığım arkadaşlarımın da bu niteliğe sahip olmasına ve İngilizce bilmelerine önem veriyorum.''

"Son aylarda yoğun iş temposunun stresinden kurtulmak için sabahları spor yapıyorum. Uygulamalar yardımıyla gerçekleştirdiğim meditasyon aktiviteleri ve kızımla vakit geçirmek de bu noktada oldukça yardımcı oluyor."

Yaş:33

Eğitim
2002-2008 Ege Üniversitesi - İşletme (İngilizce)

Kariyer
2011-2012 Insofu-Kurucu
2012 PBY Medya Agency - CTO (Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür)
2012-2015 Speednext - Genel Müdür
2015-2017 Vidpanel - Kurucu Ortağı
2017 Scotty - Kurucu & Genel Müdür

BİZE ULAŞIN