CheckIN: Safe

Gerçek mutlaka açığa çıkar

Giriş Tarihi: 08.07.2018 11:27 Güncelleme Tarihi: 08.07.2018 11:27
Hazırlayan Emrah SAKA


10 Mayıs'ta sessiz sedasız başlayan bir dizi var: 'Safe'. Polisiye romanların yazarı Harlan Coben'in eseri olan dizi, girift bağları olan aileler arasında geçiyor. Eşini kaybeden ve iki kızıyla yaşayan bir doktorun büyük kızı bir anda ortadan kayboluyor ve esrarengiz süreç başlıyor.

Dizide bir süre önce Dexter rolü ile akıllara kazınan, 'Six Feet Under' adlı dizideki performansıyla da takdir toplayan Michael C. Hall, kızını arayan doktor rolünde. Kızının katıldığı partiden sonraki gelişmelerse bölümleri bize arka arkaya seyrettiriyor.

Sekiz bölümlük dizinin fikir babası Harlan Coben'e göre dizi merak uyandırıcı bir suç yapımı: "Gerilimli örgüler dört aileyi birbirine bağlıyor. Günümüzde ergen çocuk sahibi olan aileler için çocuk yetiştirmenin ne kadar zor bir iş olduğuna vurgu yapmak istedim," diyor Coben. Şu anda 31. romanını yazan Coben, sonunda hiçbir şey vermeyen dizilerden hoşlanmadığını da itiraf ediyor. Bu nedenle sekiz bölümlük dizinin sonunu tatmin edici bir şekilde getirdiklerini söylüyor.

Dizinin başrollerinden biri, aynı zamanda yapımcılarından olan Michael C. Hall. İngiliz aksanı ile konuşan Hall, Amerikan aksanına alışmış Dexter hayranlarına önce biraz tuhaf gelebilir. Hall, bakın İngiliz aksanını nasıl çalışmış: "Bu süreçte eski İngiliz askerlerinin ve cerrahlarının belgesellerini izledim. Çekimlerden önce aylarca İngiltere'de yaşadım. Ta ki aksan kemiklerime işleyene kadar."

Dizideki Tom Delaney, emekli ordu mensubu bir cerrah. 12 ve 16 yaşlarında iki kızı var; hikâye İngiltere'de geçiyor. Michael C. Hall, İngiltere'den ayrılırken gerçekten üzülmüş.

Sophie Mason dizide Amanda Abbington adında bir dedektifi canlandırıyor. Sophie, 'Safe'in kılcal damarlarından şah damarına ulaşmak için sürekli çabalıyor. Abbington'a bir dedektifi canlandırma konusunda nasıl çalıştığını sorduğumuzda ise şöyle yanıt veriyor: "Özel bir çalışma yapmadım. Çünkü daha önce de pek çok yapımda polis rolünde oynadım ve o zamanlar rolüm için destek almıştım. 'Safe'in çekimleri esnasında da ne zaman başımız sıkışsa bize yardıma koşan harika bir polis danışmanımız vardı," diyor.

Amanda Abbington'ın yardımcısı rolündeki Hannah Arterton ise Emma Castle'a hayat veriyor. Arterton'a göre Emma oldukça hırslı bir dedektif ve büyük badireler atlatıyor. Arterton, "Emma meydan okumak zorunda kalıyor. Yalnızlık, geçmiş ve gelecek arasına sıkışmış bir kadın," diye niteliyor rolünü.

Dizinin devam etme şansı yok. Çünkü güzel bir final yapıyor. 'Safe', hafta sonunu evde geçirmek veya arkadaşlarıyla binge maratonu yapmak isteyenler için iyi bir seçim.

BİZE ULAŞIN