The Gifted ile yeni yılda yeni maceralara hazır mısınız?

Televizyon artık aptal kutusu değil. Tek yönlü yayımcılık uzun bir süre pes etti. Büyük televizyon kanalları dijital platformlarında yayımlarını izleyicinin istediği zamanda izlemesine de olanak tanıyor.

Giriş Tarihi: 31.01.2018 10:59

Hazırlayan Emrah Saka

Durum böyle olunca rekabet ve kalite artıyor. İzleyici eskisinden daha çok söz sahibi artık. Örneğin izleyicinin bilimkurgu merakı, bu sebeple yeni dönemde yayımlara da yansıyacak: Aldığım duyumlara göre uluslararası arenada 2018 yılında yeni dizilerde ana tema bilimkurgu olacak. Bu sahaya yeni adım atan ve bir anda ilgi toplayan dizilerden biri de 'The Gifted'.

X-Men evreninde geçen dizide birbirini korumaya çalışan iki aile var. Çocukları mutant olan bu aileler büyük baskı altında olduklarından mutantların yeraltı organizasyonlarından destek alarak ayakta kalmaya çalışıyor. Marvel televizyon bölümünün 20th Century Fox ile işbirliği sonucu ortaya çıkan dizi, geçen yıl ilk defa Comic-Con San Diego toplantısında bir fragmanla tanıtılmıştı.

Dizideki süper güçlü genç kızlardan birini canlandıran Jamie Chung, ilk başlarda canlandırdığı karakterin gücünün farkına varmadığını anlatıyor. İçine düştüğü kötü durumlarda bencil bir şekilde hareket ettiğini, çünkü diğerlerine nasıl yardımcı olabileceğini ancak daha sonra anlayabildiğini ekliyor. Diğer bir kahramanı canlandıran Emma Dupont ise süper kahramanların ve bilinmeyen evrende geçen olayların konu alındığı dizi ve filmlere bayıldığını söylüyor. 'The Gifted'in çekimlerinden önce de çizgi romanları okuduğunu ve Ricochet Rita'nın en favori kahramanı olduğunu ekliyor.

Dizinin favori karakterlerinden Amy Acker izleyenleri heyecanlandıracak bir detayı ağzından kaçırıyor: Dizinin ilerleyen bölümlerinde X-Men evreninin popüler kahramanlarından bir veya birkaçı bir anda karşımıza çıkacakmış. Sanırım bu durum Geek'leri sevindirecek. Daha önce 'True Blood' dizisinde izlediğimiz Vampir Adam Stephen Moyer ise dizinin ilk bölümlerinde tüm kahramanların ortaya çıkmasının izleyici açısından takip etmesi zor bir durum yaratacağını söylüyor. İlk aşamada dokuz kahramanın görüneceğini ancak henüz 10 bölüm olan dizinin gelecekte çok farklı bir şekilde evrilebileceğini de açıklıyor. 183 ülkede gösterime girecek dizi ülkemizde de Fx'te yayımlanacak.

BİZE ULAŞIN