Onur Türk, Bavulier'i anlattı

Turizmi kolaylaştıracak yenilikçi çözümler sunan ‘Bavulier.com’un CEO’su ve kurucu ortağı Onur Türk’ü kariyerinden iş dünyasındaki olmazsa olmazlarına birçok soru ile yakın markajımıza aldık.

Giriş Tarihi: 31.01.2018 10:54

Hazırlayan Kaan Sancar

"Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tercih etmekti. Üniversitenin köklü geçmişi ve analitik zekâsı yüksek kişilerle bir arada olmak bana çok şey kattı."

"Üniversite yıllarım toplumsal fayda üzerinde yoğunlaştığım bir dönemdi. Bu doğrultuda kurduğumuz IRECO isimli yenilikçi kulüpteki uluslararası projelerimiz Dünya Ekonomik Forumu'nun dahi ilgisini çekmişti."

"İlk profesyonel işime başlarken kendime şu sözü vermiştim: Eğer iki sene sonra bulunduğun yerden, yaptığın işten mutlu değilsen hiç vakit kaybetmeden ayrıl. Tam ikinci senemin dolduğu gün istifa ettim."

"Bavulier.com teknoloji odaklı bir bagaj turizm/taşımacılık hizmeti. Platformumuz yolculara bagajlarını istedikleri zaman istedikleri yerde teslim alma ve yine istedikleri yer ve zamanda teslim etme hizmeti veriyor."

"Verdiğimiz hizmetle seyahatlerinin ilk ve son günlerinde yolcuları bavullarını taşıma derdinden kurtarıyoruz. Bu hizmetle ayrıca Türk turizmine de katkıda bulunacağımıza inanıyorum."

"Bavulier.com ekibi olarak amacımız İstanbul'a veya İstanbul'dan seyahat eden yolcuların seyahat kalitesini artırmak ve zamanla hizmetimizi bir 'olmazsa olmaz' haline getirmek."

"İş dünyasındaki idollerim Türkiye'de Vehbi Koç ve Hüsnü Özyeğin. Uluslararası arenada ise Bill Gates ve Steve Jobs. Fakat bir parantez açarak Ayhan Sicimoğlu'ndan da etkilendiğimi belirtmem gerek."

"Yoğun iş temposunun stresinden kurtulmak için bir gezintiye çıkar, kitap okur ya da dizilere göz atarım. Ancak beni en çok rahatlatan, geriye dönüp baktığımda doğru yolda ilerliyor olduğumu görmektir."

"En büyük tutkum üretmek. Topluma, ülke ekonomisine katma değer sağlayacak projeler üretmeyi seviyorum ve ömrümün sonuna kadar da bu tutkuyla çalışmak istiyorum."

"Hobi olarak seyahat etmeyi çok severim. Bunun dışında yeni diller öğrenmekten de hoşlanıyorum. Sadece yabancı diller değil, programlama dillerini öğrenmeye de vakit ayırmaya çalışıyorum."

Eğitim: 2008-2014 İstanbul Teknik Üniversitesi – İşletme Mühendisliği

Kariyer: 2010-2013 IRECO – Kurucu, Yönetim Kurulu Başkanı (Gönüllü)
2014-2016 Türk Hava Yolları – Pazarlama Satış Uzmanı
2016-2017 Root Games Co. – Pazarlama Kurulu Başkanı
Global Shapers Community – Sorumlu (Gönüllü)
2017- Bavulier.com – Kurucu Ortak & CEO
Global Shapers Community – Sosyal Sorumlu (Gönüllü)

BİZE ULAŞIN