Nesrin Cavadzade - Eylül 2016

Esquire Türkiye Eylül sayısı ile yine dopdolu...

Giriş Tarihi: 02.09.2016 17:27 Güncelleme Tarihi: 02.09.2016 17:37

NESRİN CAVADZADE

BİLDİĞİNİ OKUYOR VE BUNU DA GERÇEKTEN İYİ YAPIYOR

YAŞAMIN İÇİNDEN

ZARİFÇE SÜZÜLEN BİR RUH

NESRİN CAVADZADE

O, TÜRKİYE'NİN TARTIŞMASIZ EN İYİ KADIN OYUNCULARINDAN. YILLARDIR SADECE BAĞIMSIZ SİNEMA FİLMLERİYLE ADI ANILIRKEN BİR SABAH BAMBAŞKA BİR KADIN OLARAK UYANDI VE KOZASINDAN ÇIKTI. ARTIK HAYATININ SAKİN BİR KABULLENİŞ EVRESİNDE VE DAHA CESUR.

RÖPORTAJ TÜRKAN DOĞAN

FOTOĞRAF CAN TORUN

MODA EDİTÖRÜ ZEYNEP ŞİMŞEK

Nesrin Cavadzade, bu yazının 'görkemli' ama 'abuk' olması için ona söz vermemi istediğinde; gülerek, "Elbette, hayır." dedim. İlk defa böyle bir yazı yazmamı isteyen biriyle röportaj yapıyordum. Onunla iki gün geçirip ne demek istediğini anlamasam tabii ki şaşırabilirdim.

Nesrin'le ilk buluşmamız, The Ritz- Carlton Oteli'nin güzel suit'lerinden birindeydi. Sabah başladığımız fotoğraf çekimini akşam saat 21.00'da bitirmiş; röportajı ise mecburen sonraya bırakmıştık. O gün ilk defa içtiği alerji ilacı Nesrin'i biraz 'sersem'letmiş (Evet, sayfaları çevirdikçe bakmaya doyamayacağınız bu pozları hafif uykulu halleriyle verdi.). Üstelik bu hali nedeniyle pek de havasında değildi. Nadiren konuşuyordu. Çok iyi hissettiğinde ortaya nasıl fotoğraflar çıkabileceğini bir düşünün!

İki gün sonra, Nişantaşı'nın popüler kafelerinden birinde Nesrin'le tekrar buluştum. Önce şunu söylemeliyim: Nesrin, tam da hayal ettiğiniz gibi. Bir kot, bir tişörtle de göz alıcı. Ona baktığınızda sinemayla devleşen tüm o 'rüya' kadınlardaki; Sophia Loren, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe ya da Penolope Cruz'daki sihri görebiliyorsunuz. Buğulu bir sesi ve meydan okuyan bir güzelliği var ki gerçek hayatta da cesur biri; ama naif ve kırılgan da.

Şanslıyım, ikinci buluşmamızda Nesrin tam formunda. Öğlen saat 12.00'de başlayıp saat 16.45'e kadar süren röportajın bana 36 sayfalık ses kaydı deşifresi olarak geri döneceğini düşünmeden aralıksız sorular soruyorum…

ÇİFTE BELA!

CLINT&SCOTT EASTWOOD

Babanızın zor bir adam olduğunu mu düşünüyorsunuz? Clint Eastwood'un oğlu olmadığınıza şükredin. Sonra da aile işine girip kendi adınızı duyurmak zorunda kalmadığınıza. Bu ay, Clint ve Scott Eastwood gişede karşı karşıya geldiler ve baba oğul ilk defa birlikte röportaj yapmayı kabul ettiler.

Röportaj Michael Hainey

Fotoğraf Terry Richardson

Derleme Erkin Çam

DOSYA

ÇAĞDAŞ SANATIN YÜKSELEN GENÇ İSİMLERİ

OSMAN HAMDİ, ŞEKER AHMET PAŞA YA DA AVNİ LİFİJ… ELBETTE KALBİNİZ HÂLÂ BU KLASİK RESSAMLAR İÇİN ÇARPIYOR OLABİLİR. ANCAK ÇAĞDAŞ SANAT ARENASINDAKİ DEĞİŞİM; DİNAMİK, YENİLİKLERE AÇIK, DÜNYAYI YAKINDAN TAKİP EDEN, DUYARLI VE YARATICI GENÇ KUŞAĞI ÖN PLANA ÇIKARIYOR. EN ÖNEMLİ MÜZE VE GALERİLERDE ONLARIN ESERLERİ SERGİLENİYOR VE DÜNYANIN FARKLI BİENAL VE FUARLARINDA İŞLERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSEDİLİYOR. KLASİK RESİMDEN ÜÇ BOYUTLU İŞLERE, VİDEOYA, FOTOĞRAFA, YERLEŞTİRMEYE VE SESE EVRİLEN TÜRKİYE ÇAĞDAŞ SANAT ARENASININ BAŞARILI BEŞ GENÇ SANATÇISINI ÜRETİMLERİ, SORGULADIĞI KAVRAMLAR VE SON ÇALIŞMALARI EŞLİĞİNDE YAKINDAN TANIYORUZ.

(*Ahmet Doğu İpek, Burcu Perçin, Seçkin Pirim, Hera Büyüktaşçıyan ve Burak Arıkan… Haberde 1970 yılından sonra doğan sanatçıları baz aldık. )

YAZI TÜRKAN DOĞAN

MODA

AYKIRILIĞIN RAHATLIĞI

SİZ, SİZ OLUN SÖZ KONUSU MODA OLDUĞUNDA BÜYÜK VE İDDİALI KONUŞMAMAYA DİKKAT EDİN. ZİRA, YENİ SEZON KOLEKSİYONLARINI GÖRDÜKTEN SONRA BİZE HAK VERECEKSİNİZ. BİR SONBAHARI DAHA KARŞILADIĞIMIZ BUGÜNLERDE GARDIROBUNUZU İDDİALI RENKLERLE, ASİMETRİK KESİMLERLE, AYKIRI TASARIMLARLA DOLDURMAYA ŞİMDİDEN KENDİNİZİ ALIŞTIRIN. BU ARADA SEZONUN ANA KONSEPTİ 'RAHATLIK'. DOLAYISIYLA KOMBİNLEYECEĞİNİZ HER TASARIMDA BİR RAHATLIK VE SALAŞLIK BULACAKSINIZ, BİZDEN UYARMASI.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAF ÖMER FARUK GÖKALP

INFO / KALEM

SON DÖNEMİN ÖNE ÇIKAN

'ONUR' KALEMLERİ

BİRİSİ 18. YÜZYILIN EN BÜYÜK İSİMLERİNDİ, DİĞERİ 20. YÜZYILIN. BU AY, YIL İÇİNDE ÇIKAN, RESİM VE DEVLET YÖNETİMİ ALANLARINDA DÖNÜM NOKTASI OLAN BU İKİ BÜYÜK İSİM; MARIA THERESA VE VASILIY KANDINSKIY ONURUNA ÜRETİLEN KALEMLERİ İNCELEDİK.

YAZI ÖZGE DİNÇ

FUTBOL

Sevilla'nın Simyacısı!

MONCHI

Sözlük tanımı olarak baktığınızda, simya; değersiz maddeleri altına çevirme, bütün hastalıkları iyileştirme ve hayatı sonsuz biçimde uzatacak ölümsüzlük iksiri bulma uğraşı olarak geçiyor. Bu işlerle uğraşanlara ise simyacı deniyor. Futbol dünyasında benzer işler yapan simyacılara dönem dönem rastlıyoruz. Kimsenin geleceğini kestiremediği gençleri Londra'ya getirerek Arsenal'in bir üyesi yapan Arsene Wenger, modern simyacılar içinde önemli bir isim. Bir diğeri ise, Ramón Rodriguez Verdejo ya da bilinen adıyla "Monchi". Hani şu, Sevilla'yı son 10 yıldır Avrupa'nın zirvelerinde dolaştıran sportif direktör…

YAZI GÖKHAN İLKER

BİZE ULAŞIN