Jake Gyllenhaal - Ağustos 2015

Esquire Ağustos 2015 sayısı yine dopdolu...

Giriş Tarihi: 29.07.2015 16:40 Güncelleme Tarihi: 29.07.2015 16:50

"BİR SABAH UYANDIM; DOĞRU ODADA DEĞİLDİM."

JAKE GYLLENHAAL, BEŞ YIL ÖNCE KENDİSİNİN VE KARİYERİNİN FARKINA VARDI; YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRMESİ GEREKTİĞİNİ FARK ETTİ, BAĞIMSIZ FİLMLERİN VE HOLLYWOOD'UN EN ARZULANAN AKTÖRÜNE DÖNÜŞTÜ. BUGÜN O, AMERİKAN SİNEMASININ EN İLGİNÇ YAPIMLARINDA OYNAYAN BAŞARILI BİR OYUNCU. VE YENİ FİLMİ 'SOUTHPAW'DE ŞU ANA KADARKİ EN SERT ROLÜNÜ OYNUYOR.

RÖPORTAJ SANJIV BHATTACHARYA

DERLEME ÖZGE DİNÇ

FOTOĞRAFLAR ERIC RAY DAVIDSON

MODA EDİTÖRÜ SIMON ROBINS

JAKE GYLLENHAAL VE BEN Kaliforniya, Santa Monica'da bulunan Hotel Casa del Mara'da karşılıklı oturuyoruz. Garson, bizi köşedeki hafta sonu kahvaltısı kalabalığından uzağa, sakin bir masaya aldı. Pencereler açık; dışarıya bakınca kumu ve denizi görüyoruz. Manzara, bir kartpostaldan fırlamış gibi: Mutlu sörfçüler, paten kayanlar, kaykaycılar… Güneş ise dalgalarla dans ediyor. Sanki içerideymiş gibi.

Jake'in kafası karışık, muhtemelen yorgun ve biraz da hayal kırıklığına uğramış. Buraya konuşmak için gelmişti. Konuşmayı seviyordu. Ama ben tuttum, ona özel hayatını sordum. Şimdi neden burada bulunduğumuzu düşünüyor, tüm 'röportaj' dünyasını sorguluyor olabilir; çünkü kuşkulu görünüyor.

"Uzun zaman önce bir şeyi öğrendim ben," diyor, "Eğer birisinin yazmaya değer bir hikâyesi varsa sizler de yazmak isteyecek ve yazacaksınız. Bunun için yapabileceğim hiçbir şey yok. Belki ben de benim hikâyemden dört beş kelimeyle bahsedebilirim, ama…"

Yazının tamamı Esquire Ağustos 2015 sayısında…


HAYATTAN NE ÖĞRENDİM?

RIO FERDINAND

Futbolcu, 36, Londra

RÖPORTAJ BEN MITCHELL

FOTOĞRAF DAN BURN-FORTI

DERLEME ÖZGE DİNÇ

"Bu zamana kadar pek çok şeyi bedava aldım. Eğer bir yerde ücretsiz bir şey veriliyorsa ben oradayımdır. Beleş olan her şeyi seviyorum."

İlk kupamı bisiklet yarışından kazandım. Aslında yarışta sonuncu olmuştum, ama herkesin 11-12 yaşında olduğu yarışmaya ben 6 yaşımda katıldığım için bana da bir kupa verdiler. Yarışmaya kırmızı ve sarı renklerde basit bir Raleigh Burner marka bisikletle katılmıştım ve yaptığım tek hareket, bisikleti zıplatmaktı.

Görünüşüm mü? Sonradan kazanılmış bir şey. Ancak kazandığın kartlarla oynayabilirsin.

Cristiano Ronaldo, Robin Van Persie ve benim katılacağım bir masa tenisi turnuvasını izlemek zevkli olabilirdi. İkisi de beni daha önceden yendi, benim de onları mağlup etmişliğim var. Ben bu turnuvada kesinlikle birinci olurdum; Robin ve Cristiano da ikincilik için savaşırdı. Ben seçtiğim mevki, tekniğim, duruşum ve ustaca atışlarımla oyunun favorisiyim. Onlarsa daha çok güç ve atak yapma becerisine sahip. Kulağa pek hoş gelmiyor, değil mi? Onlarla bu turnuva işini konuşacağım. Oyunun sonucunu söylerim.

18 yaşındayken içtiğim tekila beni mahvetti. Tekilayı Hampstead'deki bir restoranda, normal bir içecekmiş gibi içtim ve hasta oldum. Tekilanın kuvvetli kokusu yıllarca burnumdan gitmedi. Kokusu bile midemi bulandırmaya yetiyordu. Travmasından daha yeni kurtuldum diyebilirim.

Yazının tamamı Esquire Ağustos 2015 sayısında…


'MUTFAK' UĞRUNA DEĞİŞEN HAYATLAR

Hayatınızda aldığınız en büyük risk neydi? Ya da sıradan rutiniyle devam eden günlerinizi en son hangi hedefiniz adına değiştirdiniz? Bu konuda ne kadar cesur olduğunuzu bilemem ama ben normal rutininde seyreden hayatlarını 'mutfak' uğruna değiştiren dört isimle tanıştım. Cansu Günsel, Yiğit Alıcıoğlu, Deniz Temel ve Çağrı Erdoğan'dan bahsediyorum…

YAZI SEDA KARAN

FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN

• Yazının tamamı Esquire Ağustos 2015 sayısında…


SEVDİĞİMİZ KADIN

8/2015

KATE

SEVDİĞİMİZ BİR KADIN

Film çekimleri, uluslararası uçuşlar, bir aile krizi arasında Kate Mara'yla güzel bir öğleden sonra…

YAZI NATE HOPPER

DERLEME ÖZGE DİNÇ

FOTOĞRAFLAR ABBEY DRUCKER

(ME-RA DEĞİL, ME-Rİ-A OKUNUR.)


YENİ DÜNYANIN YENİ KURALI:

ÇÖP ASLA SADECE ÇÖP DEĞİLDİR!

ÇÖP, YALNIZCA BİR AN ÖNCE ORTAMDAN UZAKLAŞTIRILMASI GEREKİLEN, PİS VE MİDE BULANDIRICI BİR ŞEY Mİ? OYSA TÜKETİMDEN BAŞI HAYLİ DÖNEN YENİ DÜNYA, ÇOKTAN TÜKETTİKÇE ÜRETMEK; ÇÖPÜ DÖNÜŞTÜRMEK ÜZERİNE BİR MODEL GELİŞTİRDİ BİLE. BU YAZI, ÇÖPÜN ASLINDA YALNIZCA'ÇÖP'TEN İBARET OLMADIĞINI ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN…

YAZI TÜRKAN DOĞAN


BIRAK ŞIKLIĞIN KONUŞSUN!

YAZIN EN HAREKETLİ VE EĞLENCELİ GÜNLERİNİ GEÇİRDİĞİMİZ BUGÜNLERDE, TATİLİNİZİ 'HAVALI VE ŞIK' KILMAK İSTİYORSANIZ; SEZONUN PASTEL RENKLERDEN OLUŞAN TASARIMLARINI GARDIROBUNUZUN BİRER PARÇASI OLARAK KILMANIZDA FAYDA VAR. BAŞTA NİL YEŞİLİ, GÜLKURUSU, UÇUK MAVİ VE TABİİ Kİ YAZIN RENGİ BEYAZ OLMAK ÜZERE BİRBİRİNDEN İDDİALI RENKLER SLIM FIT TASARIMLARLA HAYAT BULUYOR.

MODA EDİTÖRÜ DUYGU ALTIPARMAK

FOTOĞRAF CAN TORUN

BİZE ULAŞIN