Lifestyle

Gönül, Hayyam'ı böyle daha iyi anlar...

Gönül, Hayyam'ı böyle daha iyi anlar...

Şarap kültürü diye bir şey var. Kadehi eline alıp bir kadeh kırmızıyı yudumlamakla bitmiyor iş...

06 Kasım 2012

Türkiye'nin tek içki kültürü dergisi Gusto 'nun 2003'te başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın 'ın verdiği şarap kurslarının "Şarabın Dünyasına Giriş" başlıklı yeni I. Etap'ında, beyaz, pembe, kırmızı ve özel şarapların temel özellikleri ile şarap tadım ve servis teknikleri öğrenilecek.

Bini aşkın kişinin devam ettiği kursların bu etabı da, haftada birer kez ikişer saatlik seanslarla (19.00-21.00) dört hafta boyunca yapılıyor. Bitirenlere "Bronz" sertifika verilecek ve kurs tamamen yabancı şarapların tadılacağı "Bölge Bölge Dünya Şarapları" başlıklı ikinci kurla devam edecek. Bu kuru bitirenlere "Gümüş Sertifika", "Büyük Şaraplar - Üzümler, Şaraplar ve Şarap Stilleri" konulu üçüncü kuru bitirenlere ise "Altın Sertifika" verilecek.

Fransız Apelasyonlar Enstitüsü standartlarındaki f & d kristal tadım kadehleriyle, 54 adet profesyonel şarap kokusu örneğiyle yapılacak koklama eğitimlerini de içeren I. etap kursunun her seansında, farklı üzüm ve bölgelerden 4'er yerli, 4'er de yabancı şarap tadılıyor ve anlatılıyor.

1.hafta (12 Kasım Pazartesi) :

Şaraba girizgâh ve beyaz şaraplar. Şarap nedir? Nasıl yapılır? Tadım teknikleri. Türkiye ve dünyadan beyaz ve pembe şaraplar ile özellikleri, 4'er beyaz ve pembe şarabın tadımı.

2.seans (21 Kasım Çarşamba) :

Kırmızı şaraplar. Kırmızı şarapların beyazlardan temel farkları, kalite özellikleri, Türkiye'den ve dünyadan 4'er adet kırmızı şarabın tadımı.

3.seans (28 Kasım Çarşamba) :

Şaraptan tad almanın sırları. Şaraplara uygun kadehler, karafa süzmenin incelikleri, şarap servisinin temel kuralları, doğru servis sıcaklıkları, şarap-yemek uyumunun püf noktaları. Şarap nasıl yıllandırılır, hangi şaraplar yıllanmaya uygundur? Yıllanmış şarapların servis ritüelleri, şarap eskitmenin sırları. 8 adet şarabın tadımı eşliğinde.

4.seans (5 Aralık Çarşamba) :

Özel şaraplar. Köpüklü şarap, şampanya, tatlı şarap, porto ve şeri'lerin ilginç özellikleri, kalite sırları, yemeklerle uyumları. Özel şarapların iyi örneklerinin tadımı.

30 kişiyle sınırlı I. Etap kursuna kayıt bedeli 400 TL'dir. Kurs sonrası yemeklerinin 70 liralık bedelleri kurs bedelinin dışındadır. Kayıt yaptırmak isteyenlerin, 0212.237 01 12 - 237 01 17'den Sezgin Bolat 'ı aramaları rica olunur.

Rouge Kav'da 16.00-18.00 saatleri arasında yapılacak kurslara katılım 25 kişiyle sınırlıdır. Katılım bedeli 500 TL'dir. Katılımcılara kursun sonunda sertifika verilecektir.

Daha Fazlası

Tersane İstanbul Winter Town: 2026’ya Kadar Sürecek Büyülü Kış Festivali Başladı

Güven inşa etmek, en kalıcı başarı!

Tohum Otizm Vakfı, Otizmli Çocuklar İçin İyiliği Festivale Dönüştürüyor…

Peugeot E-5008 “Art On Cars” İle Sanatın ve Teknolojinin Buluşma Noktasında