Sağlıklı beslenmede en önemli noktalardan biri de meyveleri mevsiminde tüketmektir. Taze taze yenen meyveler sağlığınıza önemli katkılarda bulunur. Peki kışın mutlaka yenmesi gereken meyveler hangileridir? Düzenli olarak kış mevsiminde yenmesi önerilen meyvelerin neler olduğunu sizler için derledik. Dolabınızda bu meyvelere yer vererek vitamin ve mineral yönünden fayda sağlayabilir, sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Elma, yüksek oranda potasyum içerir. Elmayı düzenli olarak tükettiğinizde kalp ve damar hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, cilt sorunları gibi pek çok duruma çözüm bulabilirsiniz. Muz, protein, magnezyum, potasyum gibi önemli mineralleri içerir. Kalorisi yüksek olduğundan çok aşırıya kaçmadan muz tüketerek içerdiği vitaminlerinden faydalanabilirsiniz. Ayva harika bir kış meyvesidir. Bağışıklığınıza katkı sağladığı için hastalıklara karşı bünyenizi güçlü tutar. Yağ yakma özelliğinden dolayı kilo vermek isteyenler için de güzel bir seçenektir. Kışın en sevilen meyvelerinden biri nardır. Antioksidan ve C vitamini yönünden zengin olan nar, yaşlanma karşıtı özelliğe sahiptir. Hem vücudunuz hem de cildiniz için anti-aging özelliktedir. Kış aylarında Trabzon hurması da severek tüketilir. İdrar ve balgam söktürücü olarak bilinir. Soğuk algınlığı hastalıkları ve mide sorunlarına da iyi gelen bir meyve çeşididir. C vitamini kaynağı olan kivi kalsiyum, demir, A vitaminleri gibi faydalıları da içerir. Kışın sık görülen gribe karşı önlem aldırır. Bağışıklığa dost olan meyve kansere de karşıdır. Mandalina da C vitamini yönünden çok zengindir. Kışın bol bol tüketerek grip ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlayabilirsiniz.