Galatasaray Avrupa'dan men edilebilir!
Borçları 550 milyon lirayı bulan Galatasaray, büyük sıkıntı içinde. UEFA, finansal fair-play çerçevesinde savunma istedi. Avrupa kupalarından men ya da transfer yasağı alması gündemde olan sarı-kırmızılılar, borçların yeniden yapılandırılması için harekete geçti
03 Nisan 2014
Borçların vadesi uzuyor
Finansekstra.com'a gelen bilgilere göre, yurt içi ve dışından çeşitli bankalarla görüşen yönetim, hem borçların vadesinin uzatılması hem de faizlerin düşürülmesi için bankalarla sona yaklaştı. Borçların ortalama vadesinin 1.2 yıldan, 3.5 yıla çekilmesi planlanıyor. Galatasaray'ın dolar cinsinden kullandığı kredileri de yeniden yapılandırdığı ve faizi yüzde 7 düşürmek için bankalarla el sıkışmak üzere olduğu da belirtiliyor.
Ocakta 9 oyuncu neden alındı?
Galatasaray'ın Avrupa'dan men edilmesinden ziyade transfer yasağı alma ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtiliyor. Sarı-kırmızılı ekibin ara dönemde 9 oyuncu birden transfer etmesinin altında da bu durumun yattığı ileri sürüldü. Bu konuda bir duyum alan sarı-kırmızılı yönetimin, ceza alma ihtimaline önlem olarak devre arasında 20 milyon euro harcadığı ve gelecek sezonu da garantiye almaya çalıştığı kaydedildi. Cimbom eğer bir ceza ile karşı karşıya kalırsa 32 kişilik kadrosuyla yoluna devam edecek.