Spor

Fenerbahçe'den UEFA'ya mail yağmuru

Fenerbahçe'den UEFA'ya mail yağmuru

Sarı lacivertli taraftarlar, şike sürecinde Galatasaraylıların UEFA'yı mail bombardımanına tutmasına misilleme yaptı. Fenerliler, mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle G.Saray'ı TFF ve UEFA'ya şikayet etti

14 Nisan 2014

Şike Davası sürecinde Fenerbahçe için UEFA'ya mail ve faks gönderme organizasyonları yapan Galatasaray taraftarları, sarı-lacivertlilerin hiç beklenmedik karşı atağıyla burun buruna geldi. F.Bahçe taraftarları, Galatasaray'ın son mali yapısıyla ilgili lisans almamaları konusunda TFF'ye başvuru yaptı.

Usulsüz işlem yaptılar

UEFA'ya da aynı yazıyı gönderen sarı-lacivertli taraftarlar, Galatasaray hakkında 9 madde halinde şikayetlerini bildirdiler. Galatasaray Spor Kulübü ve hakim ortak olduğu Galatasaray Sportif AŞ'nin son yıllarda finansal ve yönetsel açıdan bir çok usulsüz işlemde bulunmuş olduğunun altının çizildiği yazılı başvuruda, bu usulsüz işlemler dolayısıyla Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul'a başvuruların yapıldığı, sarı-kırmızılı kulübe cezaların kesildiği ve birçok davanın ise sürdüğü bildirildi.

108 milyon tl ceza yedi

Maliye Bakanlığı tarafından Galatasaray Kulübü'nün vergi kaçakçılığı yaptığının tespit edildiği, ilave 54 milyon TL ceza ile birlikte 108 milyon TL vergi cezasının tahakkuk ettirildiğinin ifade edildiği şikayet başvurusunda, Galatasaray Kulübü'nün vergi borcu bulunmadığı yönünde UEFA'ya yanlış beyanda bulunduğu da vurgulandı.

Daha Fazlası

Bir Prestij ve Stil Hikayesi: Polo’nun Savaş Meydanlarından Spor ve Tekstile Yolculuğu

DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup: Haliç’te Riviera Chic Bir Regatta Deneyimi

Wimbledon 2025 Rehberi

19. Şampiyonluğun hikayesi