En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
21 Ocak 2014
1 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Antioksidan yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, yaşlanma etkileri, tansiyon ve daha pek çok rahatsızlık için adeta doğal savaşçı.
Metropol hayatının bizleri yıprattığını şu zamanları da göz önünde bulundurursak; yediklerimizin önemini bir kez daha kavrayabiliriz.
Baş vurabileceğimiz en kolay destek ise antioksidan yiyecekler.
İşte en iyi 10 antioksidan yiyecek...
2 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Brokoli,Brüksel lahanası, karnıbahar gibi diğer turpgiller, kanser ve kalp hastalıklarını önleyiciler. Turpgiller, indol-3-karbinol (östrojen seviyesini aşağı çeken güçlü antioksidan) içerir. Bu nedenle meme kanseri ve diğer östrojen etkili yumurtalık ve rahim kanserlerini önleyici etkileri var.
3 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Ispanağın içerisindeki lütein maddesi vücuda güç kazandırmaktadır. Ispanak yiyen insanlarda iki yaygın göz hastalığı olan katarakt ve sarı nokta hastalığı gelişimi daha az görülüyor.
4 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Kanserle savaşıyor, ten lekesi dejenerasyonlarını ve kataraktı önlüyor, ilerleyen yaşlarda zihinsel işlevlerin sürdürülmesine yardımcı oluyor. Likopen içeren domates, karoten ailesinin de bir üyesi. Beta-karoten içeriği ile diğer meyvelerden iki kat daha güçlü.
5 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Üzümsü yiyecekler lif, mineral, vitamin ve iyileştirici antioksidan içeriyorlar. Böğürtlen, yabanmersini ve ahududunun içeriğinde bol miktarda bulunan antioksidanlar, kanser ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor. Çilek, ahududu ve böğürtlen, ellagic asit içeriyorlar ve bu madde kanserojenlerle savaşma özelliğine sahip. Yaban mersini, ileri yaşa bağlı olarak oluşan kognitif fonksiyon bozukluğunu (idrak etme sorunu) gözle görülür biçimde geciktiriyor.n okuyabilirsiniz.
6 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
İçindeki sülfür bileşeni, sarımsağı kötü kokusuyla ünlü hale getirse de sarımsağın iyileştirici etkisinden de sorumlu olan maddedir kendisi. Çalışmalar, sarmısağın kalp sağlığını koruduğunu, kolesterol seviyesini dengede tuttuğunu, yüksek tansiyonu düşürdüğünü ve serbest radikallere karşı mücadele ettiğini gösteriyor.
7 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Kırmızı üzüm resveratrol ve kersetin maddeleri içermektedir. Bu kuvvetli antioksidanlar kalp sağlığını destekler, kandaki pıhtılaşmayı azaltır, kan damarlarının açık ve esnek olmasını sağlar. Resveratrol aynı zamanda vücudu kansere karşı korur ve iltihaplı hastalıklar, gastrik ülser, felç ve kemik erimesi hastalıkları riskini azaltır.
8 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Çay, dikkat çekici bir biçimde kanser, kalp hastalığı, felç ve diğer hastalık risklerini azaltıyor. Yeşil çayın, siyah çaya göre daha fazla antioksidan içerdiği bilinen bir gerçektir. Özellikle yeşil çay kilo vermeye yardımcı olmasıyla da bilinir.
9 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Havuç, karoten içeriğiyle kansere; özellikle akciğer, mesane, meme, yemek borusu ve mide kanserlerine; kalp hastalığına ve romatizmaya karşı koruyucu özelliktedirler. Ayrıca pişmiş havuç pişmemiş olana oranla çok daha yüksek antioksidan içermektedir.
10 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Soya kanseri önlemeye yardımcı oluyor, kolesterolü düşürüyor, kemik erimesine karşı mücadele ediyor ve menopozun etkilerini azaltıyor.
11 / 11
En iyi 10 Antioksidan yiyecekler
Çalışmalar tahılların bağışıklık sistemini desteklediğini, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlattığını, romatizma tedavisinde etkili olduğunu, güneş yanığına karşı iyi geldiğini ve erkeklerin kısırlık tedavisinde destekleyici olduğunu gösteriyor.