2025 Yazının Favorisi Olacak Yeni Mekânlar

Bu yaz uğrak noktalarınız haline geleceğini düşündüğümüz mekânları listeliyoruz.

Giriş Tarihi: 20.06.2025 18:40 Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 10:30

Yazı Öykü Gönül

Fotoğraf Cotto Sul Mare

Geçtiğimiz ay, yılın gözümüze çarpan yeni açılan mekânlarından bir derleme yapmıştık. Yaza resmi bir giriş yapmamız ile birlikte ise, içimizdeki enerji dışarı taştı ve onu harcayabileceğimiz sosyal ortam arayışımız da arttı. Ne mutlu ki, bu ihtiyacımıza karşılık bulabileceğimiz ve bizi müdavimi yapmaya aday yeni, keyifli lokasyonlar doğdu. Hem şehirde bir yaz geçirecekler hem de çıktığı tatilde keşfedecek yeni duraklar arayanlar için yepyeni bir liste ve yepyeni mekânlar ile buradayız.

Grasidi Gastro Garden, Grand Hyatt İstanbul

Grand Hyatt İstanbul'un yemyeşil bahçesinde konumlanan Grasidi Gastro Garden, şehirde geçecek yaz günleri için en iyi duraklardan biri. Restoranın uzun ve keyifli sohbetlere ortam hazırlayan ve küçük bir İtalya hissi yaşatan sarı renkleri ve dekorasyonu içinde, Ege ve Akdeniz mutfağını mevsimsel malzemelerle buluşturulduğu tabakları tadabilirsiniz.


Mondaine de Pariso, Aliée Istanbul

Paris'in ardından Aliée İstanbul'da ikinci bir hikâyeye başlayan Mondaine de Pariso, Fransız klasiklerini sofistike yorumlarla menüsüne taşıyor. Paylaşımlık tabaklardan zengin tatlılara geniş bir yelpazeye sahip bu mutfağın imza yemeklerinden biri Deniz Çipura Carpaccio. Aynı zamanda dinamik bir ambiyans yaratmaya özen gösteren mekânda sık sık canlı vokallere, caz akşamlarına ve DJ setlere denk gelebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/DKsHxp5CFSA/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Cotto Sul Mare, Bodrum

İstanbul'un favori İtalyan mutfaklarından Cotto, bir araya getirdiği Capri ve Amalfi enerjisi ile şimdi Casa dell'Arte Bodrum'a taşıyor. Torba Koyu'nda tüm gününüzü sakin ve doğayla iç içe geçirirken, mekânın odun ateşinde pişen pizzalarına, taze deniz ürünlerine ve makarnalarına da mutlaka şans vermelisiniz. Tasarım çizgisini İtalyan Rivierası'ndan ilham alarak şekillendiren mekân, bir plaj ve restoran olarak hizmet vermesinin yanında, yaz boyunca DJ setlere, özel tadım akşamları ve sanat buluşmalarına da ev sahipliği yapacak.

Müptelal, Bodrum

Le Cordon Bleu Grand Diplôme sahibi Şef Hilal Tayfun'un Bodrum, Gümüşlük'te hayata geçirdiği Müptelal'i, brasserie, artizan fırın ve Fransız patisserie konseptlerini bir araya getiren özgün bir şef restoranı olarak tanımlayabiliriz. Yaz boyunca menüde yerini alan imza lezzetler arasında ıspanak yatağında zencefil soslu bonfile, kavrulmuş erişteli ızgara ahtapot, köz patlıcanlı ravioli ve şefin anneannesinin özel tarifi ile yapılan Bozkır mantı var. Damaklara hitap ederken ruhları da atlamayan mekân, sezon boyunca Ali Atmaca'nın 60. sanat yılı sergisi ve Hilal Tayfun'un sanat yolculuğuna adım attığı ilk kişisel sergisi gibi etkinliklerin de buluşması noktası olacak.

https://www.instagram.com/p/Cw7RKUOrr_9/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Savor, Bodrum

Michelin yıldızlı Fransız şef Fabrice Ambar öncülüğünde hayata geçen Savor, La Bohemme Bodrum'da konumlanıyor. Kariyerine Fransa'da başlayan Amar, Miami ve Bangkok gibi önde gelen gastronomi merkezlerinde de tecrübelerini pekiştirmiş. Tabaklarında Fransız mutfağı tekniklerine yer veren şef aynı zamanda, Savor'un yemek masalarını Bodrum'un büyüsünü taşıyan bir yolculuk olarak da nitelendiriyor.

https://www.instagram.com/p/DK_z6XUtE05/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Terramur, Alaçatı

Balık ve deniz mahsullerini doğal ve sürdürülebilir kaynaklardan elde eden Terramur, günlük olarak seçilen, denizin en taze lezzetlerini konuklarına sunuyor. Her damak zevkine hitap eden bir yeme içme deneyimi yaratmayı hedefleyen mekân, doğaya olan bağlılığını da hem tabaklarda hem de samimi ambiyansında yansıtmayı başarmış.

https://www.instagram.com/p/DLAZPP_snCW/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Sula, Alaçatı

Alaçatı'nın kalbinde, ulaşılabilir bir konuma sahip olan Sula, geniş ve konforlu iç mekânı ve özel reçetelerle yaratılan içecek menüsü ile senenin merak uyandıran noktalarından biri. Geniş bir yelpazeye sahip olan ve taze, iyi kalitede malzemeler kullanılarak hazırlanmış tabaklardan oluşan menüsünde, hafif atıştırmalıklardan doyurucu bir ana yemeğe, damak tadınıza hitap edecek bir lezzet bulabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/DKeZvzaIWji/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

BİZE ULAŞIN