4 Günde Boston

Boston’la ilgili en sevdiğim şey, her yeri yürüyerek gezebilmeniz.

Giriş Tarihi: 27.11.2023 16:14 Güncelleme Tarihi: 27.11.2023 16:18

Bu yazı Esquire Türkiye 197. sayısında yayımlanmıştır.

Yazı İlker Topdemir

Boston, parkları, temiz sokakları ve birbirinden güzel restoranlarıyla sonbaharda keşfedilebilecek en keyifli yerlerden biri. TK0081 Türk Havayolları her gün İstanbul'dan Boston'a 15.10'da kalkıyor, Boston saati ile 18.00 gibi de iniş yapıyor. En sevdiğim uçuş rotalarından biri İstanbul-Boston çünkü keyifli bir saatte kalkıp akşam yemeği saatinde Boston'a varıyorsunuz. Havalimanı ile şehir merkezi 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor ve bu şehrin en sevdiğim özelliği de bu: Her yeri çok rahat bir şekilde yürüyerek gezebilmeniz. Minimum 4 veya 5 gecenizi geçirmenizi önerdiğim bu yeşil şehir, ayrıca üniversiteler bölgesi olarak biliniyor, bu sebeple de enerjisi yüksek bir yer.

Hangi Oteller?

Mandarin Boston

Mandarin Boston, şehrin en keyifli ve enerjik Back Bay ve Boylston Caddesi üzerinde bulunuyor. Yenilenmiş 148 oda ve süitiyle şık bir otel. Havalimanına 15 dakika mesafede olan otel hem tatil hem de iş amaçlı konaklamalar için ideal. Mandarin Boston ayrıca şehrin en uzun süreli 5 yıldızlı spa ödülüne sahip oteli. Spa, servisi ve başarılı terapistleriyle Boston'da adından söz ettiriyor. Otelde ayrıca Gordon Ramsay'e ait olan Ramsay's Kitchen By Gordon Ramsay restoranı da gün boyu hizmet veriyor. Otelin en sevdiğim özelliklerinden biri ise kapısından çıktığınız anda her yerin elinizin altında olması.

Liberty Hotel Boston

Liberty Hotel, şehrin daha farklı bir bölgesi olan Beacon Hill'da bulunuyor ve Marriott Grubu'na bağlı Luxury Collection altında hizmet veriyor. Eski bir hapishane olan otel binası 1851 yılında inşa edilmiş, 1990 yılında büyük bir renovasyon sonrası otel olarak hizmete sunulmuş. 298 oda ve süitten oluşan farklı konsepti ve restoranları ile otel, Charles Nehri'ne bakıyor. Otelin içindeki 2 bar ve 3 restoran, iş çıkışı lokallerin yoğun olarak tercih ettiği mekanlar arasında.

Restoranlar

Oleana Restaurant

Boston şehrinin en iyi restoranları arasına giren Oleana'da, konsepti ve menüsüyle tam bir Türk ve Orta Doğu mutfağı sentezi oluşturmuş. 3 Amerikalı şefin yarattıkları menü ve mutfaktaki hünerleri Türk aşçılara şapka çıkartacak ölçüde diyebilirim. Ayrıca restoran "en iyi 50 restoran" listesine de giriş yapmış. Şef ve restoranın sahibi olan Ana Sortun, aynı zamanda Boston'daki en iyi kadın şef unvanının da sahibi.

Charlie's Sandwich Shoppe

Boston'da en iyi kahvaltı ve öğle yemeği mekanlarından biri olan Charlie's 1927 yılından beri lokallerin favori mekanı. Menüsü o kadar geniş ki saymakla bitmez. Tam anlamıyla Amerikan porsiyonu tabakları ve iç dekorasyonuyla Charlie's SS, tatmaya ve görülmeye değer.

Citrus & Salt

Meksika ve Güney Kaliforniya mutfaklarının karışımı olan enfes tatları bulabileceğiniz şık bir restoran. Şef Jason Santos mutfakta çok başarılı ve tabaklarında bunu görüyorsunuz.

Mr. Bartley's Hamburger

Yolunuz Boston'da Harvard Üniversitesi'ne düşerse tam Harvard Meydanı'nda Mr. Bartley's adında bir aile hamburgercisi var. 1960 yılından beri hizmet veren mekan hem öğrencilerin hem de Hollywood yıldızlarının uğrak noktası. Çok salaş olan restoranda yiyebileceğiniz hamburgerler ABD'de yiyebileceğiniz en iyi hamburgerlerden diyebilirim.

Görmeniz Gereken Yerler

Boston Public Library

Boston şehrinin en eski halk kütüphanesi olan Public Library, ülkede belediye tarafından finanse edilen en eski ödünç verme kütüphanesidir. Sanat ve mimarlık konularına ilginiz varsa haftanın belli günleri yapılan turlara katılın. Müze ayrıca 250.000'den fazla coğrafi nesne bulunduruyor.

Beacon Hill, Charles Street

Boston'ın en eski mahallelerinden biri olan Beacon Hill, ülkedeki federal tarzı kırmızı taştan yapılmış sıra evlerin en güzel örneklerini içeriyor. Instagram paylaşımları için ideal bir yer. Charles Caddesi ise küçük kaldırımları, butikleri, kafeleri ve kitapçılarıyla tam bir mahalle havasında.

Seaport District

Boston Limanı, şehrin en çok konuşulan mahallelerinden biri. Tümüyle yeni binalar, oteller ve gökdelenler ile çevrilmiş bu bölge birbiri ardına açılan dükkanlar, restoranlar ve barlarla genç ve zengin expatların favori yeri haline geldi. Bu bölgedeki limana bakan restoranlar ise günün her saati yoğun.

Boston Common Park

Boston şehrinin ve ABD'nin en eski parkı Common Park, tarihi bir öneme sahip. 1634 yılından beri güzelliğini koruyan ve her iklimde ayrı güzel olan park, yaz aylarında piknik yapan ve kitap okuyanlarla dolarken, kış aylarında buz pateni sevdalıları ve sıcak çikolata sevenleri ağırlıyor.

BİZE ULAŞIN