Tarih ve Lüksün Budapeşte’deki Adresi: Matild Palace Luxury Collection Hotel

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki tarihi imparatorluk sarayı “Matild Palace, A Luxury Collection Hotel, Budapest” adıyla açıldı.

Giriş Tarihi: 08.04.2022 12:10

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki tarihi imparatorluk sarayı "Matild Palace, A Luxury Collection Hotel, Budapest" adıyla açıldı. Habsburg Hanedanı üyelerinden Prenses Maria Klotild himayesinde, Kalman Giergl ve Floris Korb tarafından 1901 yılında inşaa edilen görkemli ikiz binalar, İngiliz barok döneminin en iyi örneklerinden. Ünlü Elizabeth Köprüsü üzerinden şehrin 'Peşte' bölgesine girenler için bir geçit görevi gören ikiz binanın ilki, şimdi tarih ve lüksü bir arada bulunduran şehrin en popüler adresi Matild Palace. Dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck da Budapeşte'deki birinci yılında Michelin Guide'a girmeyi başaran ödüllü restoranı "Spago by Wolfgang Puck" ve otelin terasında yer alan şehrin en popüler barı The Duchess'da konuklarını ağırlıyor. Marriott International portfolyosundaki lüks otel markası The Luxury Collection Hotels & Resorts'un Macaristan'daki ilk markası olan otel, başarılı Türk şirketi Özyer Group'un Budapeşte'deki en büyük projesi. Açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören Matild Palace, Türkiye'deki seyahat tutkunlarını Avrupa'nın popüler destinasyonu Budapeşte'ye bekliyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte tarih, kültür, sanat, müzik ve gastronomi alanında son yılların en popüler tatil destinasyonlarından. Türkiye'den ağırladığı turist sayısıyla da dikkat çeken Budapeşte, her mevsim kendine özgü güzellikleriyle dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca insanı ağırlıyor. Turizm konusunda artarak büyük bir ivme yakalayan şehir, global markaların gözdelerinden. Son olarak Budapeşte'deki tarihi imparatorluk sarayı "Matild Palace, A Luxury Collection Hotel, Budapest" adıyla açıldı ve şu anda şehrin en popüler otellerinden biri. Açıldığı günden beri büyük ilgi gören otel; global The Luxury Collection Hotel'in Macaristan'daki ilk yatırımı ve başarılı Türk şirketi Özyer Group imzalı. Turizm, inşaat, emlak, enerji, medya ve kuyumculuk alanlarında faaliyet gösteren Özyer Group; beş yıllık büyük bir restorasyon çalışmasının ardından Matild Palace projesini tamamladı ve Marriott International'ın uluslararası lüks otel zinciri The Luxury Collection Hotels & Resorts ile Macaristan pazarına giriş yaptı.

Şehrin yeni buluşma noktası
Macaristan'ın en önemli tarihi yapılarından biri olan Matild Palace, Belle Epoque döneminde, Habsburg Hanedanı üyelerinden Prenses Maria Klotild himayesinde, Kalman Giergl ve Floris Korb tarafından 1901'de inşa edildi. Barok mimari ile yapılan ve ünlü Elizabeth Köprüsü üzerinden şehrin "Peşte" bölgesine girenler için geçit görevi sağlayan ikiz saraylardan biri. Görkemli bina aynı zamanda her dönem Budapeştelilerin sosyalleşme noktası olmayı başarıyor.

120 yıllık saray beş yıl süren titiz bir çalışmayla 130 odalı bir otele dönüştürüldü. Matild Palace, ödüllü iç mekan tasarımcısı Maria Vafiadis ve Macaristan'ın tanınmış mimarları Péter Dajka ile Puhl Antal tarafından restore edildi. Birçoğu şehir ve Tuna Nehri manzaralı, dört metre yükseklikteki tavanlara sahip 111 zarif odası ve 19 süiti ile Matild Palace, konforlu bir konaklama deneyimi sunuyor. Ayrıca restoranları, Swan Spa'sı, spor salonu, toplantı salonları ve etkinlik alanları ile oldukça iddialı.

Otelin muhteşem tasarımı, ünlü binanın hem tarihini hem de bir buluşma noktası olma misyonunu aynı anda kucaklıyor. Matild Palace, Budapeşteliler için olduğu kadar turistler için de kalıcı, değerli anılar yaratmak üzere modern ve zarif bir ortam sunuyor. Marriott International, Lüks Markalar, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Candice D'Cruz "Matild Palace, modern olanakları ve kusursuz hizmetiyle misafirlerimize bir kraliyet sarayında konaklama fantezilerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Konuklarımızı bu ilham verici şehirde ağırlamayı dört gözle bekliyoruz" diyor.

Wolfgang Puck Dokunuşu
Şehre yeni bir gastronomi ve eğlence anlayışı getirmeyi de vaat eden Matild Palace'daki tüm yemek operasyonları dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck imzalı. Wolfgang Puck, Budapeşte'deki birinci yılında Michelin Guide'a girmeyi başaran ödüllü restoranı "Spago by Wolfgang Puck" ile Beverly Hills tarzı ünlü yemek deneyimini geleneksel Macar mutfağıyla buluşturuyor. Puck aynı zamanda otelin terasındaki The Duchess adlı teras bar ve gizli içki kütüphanesiyle de konuklarını ağırlıyor. Mayıs ayında açılacak Matild Café & Cabaret'deki lezzet deneyimini de yönetecek olan Puck; Spago ve Matild Café & Cabaret ile yıl boyunca açık havada yemek imkanı sunarak şehrin ilk "gastro sokak" konseptini de Budapeşte'ye taşımış olacak.

BİZE ULAŞIN