İtalyan şef Francesco Bagnato’nun özel menüsüyle lezzet şöleni

Sunset Hospitality Group markası METT Hotels&Resorts’un Türkiye’deki ilk oteli METT Hotel & Beach Resort Bodrum, Executive Chef Francesco Bagnato’nun ziyareti ile davetlilerini özel bir lezzet yolculuğuna çıkardı.

Giriş Tarihi: 08.04.2022 12:25

Dünyanın önde gelen turizm ve eğlence yatırım gruplarından Sunset Hospitality Group'un markası METT Hotels&Resorts'un Türkiye'de geçen yaz açtığı ilk oteli olan METT Hotel & Beach Resort Bodrum, misafirleriyle birlikte yaşamı kutlamanın ve paylaşmanın heyecanını yaşamaya başladı.

Dubai'deki Isola Ristorante ve Jumeirah Islands Clubhouse ile birlikte METT Hotel & Beach Resort, Bodrum'da yer alan İtalyan restoranı Isola Manzara Gardens'ın da Executive Chef'i Francesco Bagnato, sofistike bir dokunuşla otantik İtalyan ev tarzı konforlu yemeklerinin yer aldığı özel menüsünü verdiği özel davet ile adeta ön bir kutlamaya dönüştürdü.

Güney İtalya'da büyüyen ve Vibo Valentia'dan gelen Şef Francesco, İtalyan ve Akdeniz lezzet profillerini düzenli olarak harmanlayarak Akdeniz hayatından ilham alan METT Hotel & Beach Resort'u önemli bir lezzet durağı haline getiriyor.

Dünyaca ünlü efsanevi Şefler'den öğrendiklerini kendi tarzı ile yorumlayan İtalyan Şef Francesco Bagnato ev sahipliğini gerçekleştirdiği ilk özel davette, özel bir menünün küratörlüğünü yaptı. Herkese açık rezervasyonlu gerçekleşen bu eşsiz gecede, Şef Francesco davetlilerin yanı başındaydı. Şefin dokunuşu ile hazırlanan bu özel akşam yemeği tüm misafirlere birebir olarak sunuldu.

Misafirleri bir lezzet şölenine çıkaran özel gece, Parma Ham, Kurutulmuş domates, Burrata ile başladı. Patlıcan dilimleri, Karides, Fior di latte, Domates ve Parmesan'ın enfes uyumuyla oluşturulan tabak, özel Kum midyeli bir Risotto ile devam etti. Ardından fıstık ve kekikli patates kreması eşliğinde çipura sarma geldi. Çikolata soslu mini Rum Baba'nın ardından gecenin imza bitirişi ise Tiramisu D'Isola ile yapıldı

Eşsiz lezzetleri ve mükemmel atmosferi ile METT Hotel & Beach Resort Bodrum, Nisan ayında gerçekleşecek 2022 yaz sezonu açılışından önce, Şef Francesco'nun özel menüsünün sunulduğu, leziz tatların deneyimlendiği ve keşfedildiği bu enfes gece ile misafirlerini karşıladı.

Efsanevi Şefler'den Öğrendiklerini Kendi Tarzı İle Yorumlayan Yenilikçi Şef…
On dört yaşındayken otelcilik okuluna başlayıp mezun olduktan sonra ünlü Şef Fransesco Apreda'nın önderliğinde Piazza di Spagna'da bulunan prestijli Hotel Hassler'de Şefliğe başlayan Francesco, Imago restoranda ekiple birlikte çalışırken, restoranın Michelin yıldızı almasına neden olan etkenlerden biri oldu.

Şef Francesco'nun kariyeri, Yönetici Şefler Vincenzo Di Tuoro ve Nicola Fontolan ile birlikte Kempinski Hotel Venice'in açılışı için Venedik'e taşındığında ilerledi. Francesco, iki yıl sonra efsanevi Massimo Bottura'nın İtalya dışındaki ilk restoranı olan ve W Dubai, The Palm'da bulunan Torno Subito'ya taşındı.

Executive Şef Francesco şu anda Dubai'deki Isola Ristorante, Jumeirah Islands Clubhouse ve METT Hotel & Beach Resort, Bodrum'da yer alan Isola Manzara Gardens'ta, sofistike bir dokunuşla otantik İtalyan ev tarzı konforlu yemekleri sunuyor.

BİZE ULAŞIN