Cunda’da gerçek bir İtalyan

Cunda’nın en gözde bölgesi Pateriça’da hizmete giren Cleto’s Ristorante Italiano, özel İtalyan tariflerini en lezzetli ve sağlıklı halleriyle misafirlerine sunuyor.

Giriş Tarihi: 18.08.2021 14:45 Güncelleme Tarihi: 18.08.2021 15:26

Cunda'nın en gözde bölgesi Pateriça'da hizmete giren Cleto's Ristorante Italiano, özel İtalyan tariflerini en lezzetli ve sağlıklı halleriyle misafirlerine sunuyor.

Karışım ve uyum… İnsanlığın ilk günlerinden beri her şeyi değiştiren, ileri götüren iki kelime. Kültürlerden dillere, şarkılardan tariflere bugünün insanının hayatındaki her şey bir karışımla güzelleşir, bu karışımın uyumuyla lezzetlenir. Bizim hikayemiz de tam olarak böyle. Yıllar önce Türkiye'ye yerleşen lezzet aşığı bir İtalyan ile doğal yaşam aşığı bir Türk… Cleto ve Funda, birleştirdikleri hayatlarındaki ahengi bugün çok iyi bildikleri işe, en lezzetli tarifi, en doğal ürünle, en huzurlu yerde oluşturma işine taşıyor. Cunda Adası'nın çok özel alanlarından Mola Beach'te hizmete giren Cleto's Ristorante Italiano, özel İtalyan tariflerini en lezzetli ve sağlıklı halleriyle misafirlerine sunuyor.

Üst düzey damak tadı, kaliteli sunum ve güzel bir ambiyans… Üçünü bir arada bulabileceğiniz bir mekan Cleto's… Menüsü de bir hayli iddialı.

İtalya'da uzun süre restoranlarını işlettikten sonra şimdi bu deneyimini Cunda'da devam ettirme kararı alan Cletos Salciccia ve eşi Funda Kocadağ Salciccia gerçek bir İtalyan'ın nasıl olacağını gösteriyorlar adeta. Akşam saatlerinde servise başlayan Cleto's'a ulaşmak için biraz zorlu bir yol yapıyorsunuz ama masanıza oturduğunuzda size eşlik eden günbatımı "tüm bu yola değdi doğrusu" dedirtiyor. Bunu dedirten sadece manzara değil tabii ki. Buffalo mozzarella ve burrata'lar ile hazırladıkları tabaklar oldukça başarılı. Roka, çeri domates, ançüez, vanilyalı zeytinyağı ve ev yapımı Antep fıstığı pestosuyla sunulan burrata tabağı en iyi örneklerden. Ançüez ve taze otlu peynirle doldurulmuş kabak çiçeği tempura, adaçayı sosu, ıspanak, adanın otlu peyniriyle doldurulmuş ravioli, Milanez osso buco gibi yemeklerin yanında taş fırında pişen incecik tabanlı pizzalar son derece lezzetli. Zaten Cleto's'un menüsünde yerel üreticilerle ve incalikli seçimler yaparak menüyü oluşturdukları şu nottan da belli:

"Buffa mozzarella ve buffalo burrata, Montreida sızma zeytinyağı, Değirmenci Dayı organik unları gibi yüksek kaliteli hammaddelerle üretim yapan yerel üreticilerle çalışıyoruz."

Bu yaz tatili için yolunuz Ayvalık ya da Cunda taraflarını düşerse, keyifli bir günbatımı ve harika İtalyan lezzetleri için mutlaka bir akşak Cleto's'ta yerinizi ayırtmalısınız. Şimdiden ajandanıza not edin.

BİZE ULAŞIN