Altın Küre menüsü bu yıl tamamen vegan olacak

Oscar'ın habercisi Altın Küre Ödül Töreni'nde konuklara ikram edilecek yiyecekler bu yıl tamamen vegan olacak.

Giriş Tarihi: 03.01.2020 17:51

Altın Küre Ödül Töreni'ni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Derneği, adayların ve katılımcıların etkinlik için bir ilk olan vegan yemekler eşliğinde ziyafet çekeceklerini açıkladı. 5 Ocak Pazar günü sahiplerini bulacak olan Altın Küre Ödül Töreni yemeğiyle ilgili şu açıklama yapıldı;

"Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin sürdürülebilirlik konusundaki odağının bir parçası olarak, seçimlerimizin çevreyi nasıl etkileyebildiğine dair farkındalık yaratmak amacıyla Altın Küreler'de yüzde 100 bitkisel ağırlıklı yemekler servis edilecek. Tüm ürün ve sebzeler yerel ve sürdürülebilir kaynaklı olacak."

Geçmişte Altın Küre Ödül Töreni menüsünde vegan ve glütensiz yiyecek seçenekleri sunulmuştu ancak tüm menünün yalnızca vegan olması ilk kez gerçekleşecek.

Hollywood Yabancı Basın Derneği sadece cam şişelerde su sunarak etkinliğin plastik tüketimini sınırlamaya çalışacak ve kullanılan pipetler kağıttan yapılacak. Tabii ki, Altın Küre ödül sezonunun ilk büyük töreni, bu yüzden vegan bir yaklaşımı ilk benimseyen olsa da, son olmayabilir.

BİZE ULAŞIN