Modern balıkçı; Seaspice

Seaspice günden güne müdavimi artan Watergarden Ataşehir, bünyesindeki farklı restoranlarla da ilgi çekiyor. Şık ambiyansı ve sunduğu farklı lezzetlerle bugünlerde merak uyandıran Seaspice bu mekanların başında geliyor.

Giriş Tarihi: 23.05.2018 15:40 Güncelleme Tarihi: 02.10.2018 11:21

Yazı: Seda KARAN

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

Bu aralar Anadolu Yakası ve özellikle de Ataşehir'in en tercih edilen adreslerinden biri hiç şüphesiz Watergarden Ataşehir. Sabah saat 10.00'da kapılarını açan Watergarden'da eğlenmeye ve özellikle yemek yemeye düşkün kişiler, günün her saati kendilerine uygun bir lezzet bulabilir. Çünkü bünyesinde küçük bir AVM yer alsa da burası tamamen eğlence ve yemek yeme üzerine odaklanmış bir merkez. Hele yarım saatte bir düzenlenen su şovuyla tam bir ilgi odağı oluyor.

Lafın özü; buraya günün hangi saati gelirseniz gelin, sıkılmak gibi bir lüksünüzün olmayacağını belirtmeliyim. Bir bowling düşkünüyseniz; Playbowling'e gidebilir, Cinemaximum'da film izleyebilir, birbirinden farklı organizasyonlara ev sahipliği yapan Gösteri Merkezi'nde keyifli vakit geçirebilir, Şehir Parkı'nda ya da Playland'de oyun oynamanın ya da sahne deneyiminin tadını çıkarabilir, Das Das'da ise müziği, tiyatroyu ve mutfağı aynı noktada bulabilirsiniz. Tabii ben eğlenmeye değil, yeni tatlar ve mekânlar keşfetmeye geldim, derseniz; alternatifinizin ciddi anlamda 'çok' olduğunu söylemeliyim.


Tahinli Sufle

Malzemeler ›

9 adet yumurta › 375gr beyaz çikolata › 370gr tereyağı › 90gr şeker › 10gr kakao › 5gr vanilya › 120gr un › 500gr helva › 1 adet lime zest › 1 adet limon suyu

Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Çırpıldıktan sonra tereyağı, çikolata, kakao, vanilya, un, limon suyu ve helvayı ekleyip karıştırın. Suffle kaplarına tereyağı ve şeker sürdükten sonra harcı ilave edin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Dondurma ile servis edin.


Ancak seçenekleri daraltıp şöyle keyifli bir mekânda lezzetli balık ürünleri yemek isterseniz size hemen Seaspice'ı tavsiye etmem gerekiyor. Seaspice, denizden sofranıza uzanan en lezzetli balıkları, sunumlarıyla fark yaratan, mezeleriyle alışılmışın dışında menüsü ve şık dekorasyonuyla Watergarden Ataşehir'e yepyeni bir soluk getirmiş diyebilirim. Bir kere burası, hemen hemen her sahil şeridinde gidebileceğiniz, roka-balık yiyebileceğiniz balık restoranlarından çok farklı. Çünkü restoranın Executive Chef'i Melda Farımaz, 19 yıldır yaptığı gibi farklı kültürleri tek tabakta buluşturmaktan hoşlanıyor. Dolayısıyla başarılı şefin bu iddiası menüye de oldukça yansımış. Bundan iki yıl önce Türkiye'ye dönen Farımaz, mutfak eğitimini dünyanın en başarılı şeflerinin yanında tamamlama şansını elde etmiş bir isim. Dil eğitimi alma hevesiyle Londra'da başlayan mutfak serüveni onu bugünlere kadar getirmiş.

Londra'da yaşarken cep harçlığını çıkarmak üzere, komşusu bir profesörün yönlendirmesiyle evde küçük gruplara yemek yapmaya başlayan Farımaz, çıkardığı lezzetler beğeni toplayınca bu işin profesyonelce eğitimini almaya karar vermiş. ABD'ye giderek California Culinary Academy ve Le Cordon Blue'da eğitimini tamamladıktan sonra yine Londra'da işletme üzerine eğitim almış.

Her zaman hedef odaklı olduğunu anlatan Farımaz, hangi restoranda çalışmak istiyorsa orada bulunma fırsatını da elde etmiş. O zamanlar bir hayli revaçta olan Napa Valley'deki en meşhur ve yetenekli şefleri gözüne kestirmiş. Sonunda Thomas Keller ve Richard Reddington gibi şeflerle çalışma şansnı bulmuş. Bu arada Farımaz ilk olarak, salata şefi olarak mutfakta çalışmaya başlamış. Eğitimini tamamladıktan sonra işletme eğitimi almak için Londra'ya geri dönen başarılı şef, burada da tam beş yıl boyunca çalışmış. Gordon Ramsay, Marco Pierre White gibi dünyaca ünlü İngiliz şefler, yanında çalışma imkânı yakaladığı isimlerin başında geliyor. 17 yıl boyunca yurtdışında mesleğini icra eden Farımaz, bir dönem Meksika ve Küba'da da çalışma fırsatı yakalamış. Tabii bu da onu mutfakta son derece renkli ve farklı tatlara açık olmaya kılmış. Farımaz, bundan iki yıl önce annesinin rahatsızlanması sonuca Türkiye'ye döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümünde öğretim üyeliği ve aynı zamanda Karaköy Morgans Hotel'de Executive Chef olarak çalışmış. Ancak bundan beş ay önce gelen teklif doğrultusunda içinde bulunduğu iki projeyi de dondurarak tamamen Seaspice'a kanalize olmuş.


Horiatiki

Malzemeler ›

4-5 adet beef domates › 1 adet kırmızı soğan › 1 adet salatalık › 1 adet limon suyu › 1 adet California yeşil biber › 5gr kuru kekik › 5gr deniz tuzu › 20gr Kalamata zeytini › 10gr göbek marul › 50ml soğuk sıkım zeytinyağı

Yapılışı

Bütün sebzeleri yıkadıktan sonra medium-dia kesip limon ve zeytinyağı ile karıştırın. Üzerini taze baharatlarla renklendirin.


Başarılı şefin burayı tercih etmesinin en önemli sebebi, Türkiye'deki balık restoranlarının 'tektip' olduğunu düşünmesiymiş. Artık biraz değişim zamanı, diyerek; bunun üzerine de müşteri kitlesinin de farklı tatlara aç olduğunu fark edince Seaspice'ın menüsünü oluşturmaya başlamış.

Seaspice'ın mutfağında 10 kişi çalışıyor. Burada çalışan tavacıdan salatacısına kadar herkesin işinde profesyonel ve 'en iyi' olduğu iddiasını koruyan Farımaz, burada yiyeceğimiz neredeyse her şeyin günlük olarak taze ve kendi yöresinden geldiğini de belirtiyor. Mesela balık çeşitleri Çanakkale, karidesler Adana, zeytinyağı Edremit, otlar Ayvalık, Ezine peyniri Çanakkale ve çevresinden getiriliyor. 120 kişi kapasiteli Seaspice, saat 12.00 gibi öğle servisiyle kapılarını açıyor ve gece saat 01.00'da kapanıyor. 1217 Design tarafından dekore edilen mekân modern deniz restoranı havasını sonuna kadar hissettiriyor. Yosun yeşili, kahverengi, mavi ve beyazın uyumunu gözler önüne seren restoran aynı zamanda modern meyhane havasını da koruyor.

Gelelim; ambiyansı ve menüsüyle bu derece iddialı olan Seaspice'ın menüsünde yer alan lezzetlere… Bir balık restoranının olmazsa olmazıdır soğuk mezeler. Dolayısıyla Seaspice da bu konuda oldukça bonkör davranarak 28 meze çeşidi sunuyor. Mezeleri, ister menüden isterseniz mutfağın hemen ön kısmında yer alan camlı buzdolabından seçebilirsiniz. 'Köz Patlıcan' (15 TL), 'Fesleğenli Levrek' (23 TL), 'Portakallı ve Zencefilli Levrek' (23 TL), 'Tarama' (20 TL), 'Atom' (15 TL), 'Börülce' (14 TL), 'Ege Otları' (14 TL), 'Midye Dolması' (8 TL), 'Maydanoz Salatası' (14 TL), 'Kabak Çiçeği Dolması' (8 TL), 'Girit Ezmesi' (16 TL).

Yine soğuk mezeler gibi ara sıcaklar da bir deniz ürünleri restoranının en çok tercih edilen lezzetlerinin başında gelir. Burada birbirinden iddialı ara sıcakları bulacağınıza emin olabilirsiniz. 'Ahtapot Izgara' (28 TL), 'Balık Kokoreç' (37 TL), 'Fener Güveç' (40 TL), 'Levrek Dolma' (15 TL), 'Gümüş Tava' (40 TL), 'Ahtapot Beğendi' (44 TL), 'Kadayıf Jumbo' (18 TL), 'Deniz Mahsullü Börek' (20 TL), 'Deniz Mahsullü Spagetti' (70 TL) ve 'Levrek Beğendi' (45 TL); mekânın en çok tercih edilen ara sıcaklarının başında geliyor.

Günlük olarak taptaze alınan balıklar ise oldukça çeşitli. 'Levrek' (170 TL – kg), 'Mercan' (160 TL – kg), 'Barbun' (240 TL – kg), 'Dülger' (160 TL – kg), 'Pisi' (160 TL – kg), 'Çupra' (140 TL - kg), 'Eşkina' (150 TL - kg), 'Lipsos' (150 TL – kg), 'Kırlangıç' (150 TL – kg) ve 'Somon' (60 TL – kg).

Balık ve mezelerin yanında şöyle lezzetli bir salata yemeden de olmaz. Salata ve tatlı konusunda da iddiasını koruyan Seaspice'ın menüsünden seçebileceğiniz lezzetler şöyle: 'Julien Salata' (16 TL), 'Köy Salatası' (16 TL), 'Deniz Derya Salatası' (29 TL), 'Horiatiki' (18 TL), 'Seaspice Salatası' (18 TL), 'Yeşil Bahçe Salatası' (16 TL, 'Ayva Tatlısı' (18 TL), 'Volkanik' (25 TL), 'Kızarmış Dondurma' (15 TL), 'Sufle' (25 TL).


ÖNERİ

Bıçak seçimi önemli!

Hazır Ramazan aylarındayken yemek yapma konusundaki becerinizi bir parça daha kuvvetlendirmenizde fayda var. Tabii bu becerinizi geliştirebilmeniz için mutfakta size yardımcı olacak destek kuvvete ihtiyacınız olacağı da bir gerçek. Bunun için Victorinox'un birbirinden profesyonel şef bıçaklarından yararlanabilirsiniz. İsviçre kalitesiyle üretilen Victorinox bıçakları, kolay kullanım, keskinlik ve tasarım farklılığıyla sizin mutfağınızın da başköşesinde yer alacak. Bu arada 'fibrox' sapı ile eli yormayan bir kullanım sunan Victorinox şef bıçakları salatalarınızı veya yiyeceklerinizi daha az enerji harcayarak hazırlamanızı sağlayacak.


Paella

Malzemeler ›

2 adet orta boy kuru soğan › 4 diş sarmısak › 2 adet orta boy beef domates › 200gr jumbo karides › 100gr kalamar › 100gr kerevit › 1 gr safran › 10gr tuz › 5gr karabiber › 25gr maydanoz › 25gr fesleğen › 1,5 su bardağı baldo pirinç › 2,5 litre balık suyu

Yapılışı

Soğanları orta boy, küp şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde küçük küçük kesin. Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın. Fazla sularını bir kâğıt havlu yardımıyla alın. Kuru soğan ve sarmısakları zeytinyağında soteleyin. Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp arada karıştırarak pirinçleri kavurun. Beyaz şarap ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin. Balık suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada deniz mahsullerini sırasıyla katıp kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin. Servis tabağına alıp incecik kıyılmış maydanozla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN