Esquire Best of 2017 – Mekan

Giriş Tarihi: 26.12.2017 11:53 Güncelleme Tarihi: 27.12.2017 10:05

Yazı: Seda KARAN

MARTINEZ İSTANBUL

UkaLife'ın son üyesi Martinez Istanbul, hem Akmerkez gibi bir alışveriş merkezinin bünyesinde hem de Etiler'in göbeğinde olmasına rağmen son derece izole ve keyifli bir ortamda bulunmaya olanak sağlıyor. Bir kere burası, insana kendini hiç de İstanbul'un en işlek semtlerinden birindeymiş hissi yaratmıyor. Bahçesinin izole ve gizemli havası sayesinde siz de mekânla birlikte gizemli bir havaya hemen giriyorsunuz. Şık ve rahat bir ambiyası olduğunu hemen belirtmeliyim. Zaten şıklığı da sizi hemen korkutmasın. İnsanı diken üzerinde kılan bir yer değil. Mimar Mehmet Yücebaşoğlu ve ekibinin hazırladığı dekorasyonda ağırlıklı mavi ve tonlarına yer verilmiş. Renklerin ferahlığı, taze çiçeklerin doğallığı ise Yıldız Ağan tarafından yapılmış.

Güzel yemekler deyip geçmek olmaz çünkü Martinez İstanbul, menüsünü özenle hazırlamış, biraz anlatmakta fayda var. Menüye giren her yemek bugüne kadar Zuma, Vogue ve Wanna gibi mekânlarda şeflik yapmış UkaLife Baş Şefi Nihat Sancar ve ekibi tarafından özenle hazırlanmış. Martinez İstanbul'da elbette sadece yemek yemiyorsunuz; burada özel olarak hazırlanan birbirinden iddialı imza kokteyller de içmek mümkün. Bar Şefi Sedai Çalışkan'ın bizzat hazırladığı; 'Gastronot', 'Panda Island', 'Bianca', 'Martinez Mule' ve 'Passion Elyxir' tadına mutlaka bakmanız gereken kokteyllerin başında geliyor. Bu arada kokteyllerin fiyatları da sabit; 50 TL. Buraya çocuğunuzla da gelebilirsiniz 'date'iniz ile de. Toplamda 130 kişilik bir oturma kapasitesi var; bunun 30 kişilik alanı iç mekânda. Dilerseniz; 'chef table'ı tercih ederek yemeğinizi de daha da özel kılmanız mümkün. Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları DJ performansı mevcut.


SANAYİ313

Maslak Otosanayi'nin içinde, kuytu ve gözlerden uzak bir adreste hizmet veren Sanayi 313, sadece bir restoran olarak değil; bir tasarım ve mimarlık ofisi olarak da hizmet veriyor. Burada birkaç farklı disiplin bir araya geliyor: Tasarım, sanat ve yemek. Sanayi 313 Mimari, özel olarak tasarlanan ev aksesuarları ve mobilyaları geniş bir yelpazede sunuyor. Sanayi 313'ün mutfağı ise Müge Ergül ve ekibine emanet. Ergül, yemek ve mutfak konusunda değişimlere son derece açık, genç bir şef. Sanayi 313'ün mutfağının farkı Ergül'e göre kullanılan mevsimsel ürünler, ürünlerin özgün yerlerinden getirtilmesi. Sanayi 313, Cumartesi günleri sabah saat 10.00'da başlayıp akşam saat 18.00'e kadar süren 'All Day Brunch' keyfi de sunuyor, pazar günleri kapalı. www.sanayi313.com


CORRIDOR PERA

Önce tam 11 yıl boyunca Nişantaşı Reasürans Çarşısı'nda, ardından Kuruçeşme'de hizmet veren Corridor Pera, artık Asmalımescit'teki yeni adresinde! Böylece 2017 bitmeden bizler için de 'en iyiler' listesine girebilmiş oldu. Corridor Pera'nın yeni yerinde en çok ön plana çıkan tarafı, mekân artık gündüz saatlerinde hatta öğle saatlerinde bile açık. Artık öğle saatlerinde bir fırsat yaratıp Corridor Pera'nın yolunu tutmak mümkün. Akşam ise iş çıkışı gelinebilecek güzel bir ortam ve bunu destekleyecek buffalo wings, peynir soslu patates kızartması, cheeseburger gibi atıştırmalıklardan oluşan bir pub menüsü oluşturulmuş. Gecenin ilerleyen saatleri ise Asmalı Corridor'da ise ortam tahmin edebileceğiniz gibi. Yıllardır mekânın değişmeyen müdavimleri, gece saat 23:00'ten sonra her zamanki gibi buraya geliyor.

BİZE ULAŞIN