Şehrin lezzet noktası

UkaLife’ın son üyesi Martinez Istanbul, bir alışveriş merkezinin bünyesinde bulunmasına rağmen son derece izole ve keyifli bir ortamda birbirinden lezzetli yemekleri keşfetmeyi vadediyor.

Giriş Tarihi: 20.10.2017 12:04 Güncelleme Tarihi: 20.10.2017 12:06

Yazı: Seda KARAN

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

Alışveriş merkezi çatısı altında bulunan mekânlara bir parça mesafeli durulur. Gerek alışveriş yaparken o hengâmede bir mekânda vakit harcama fikri sempatik gelmediğinden gerekse de o kalabalığın içinde iyi bir servis veremediği düşünüldüğünden. Ancak Akmerkez'in Nispetiye Caddesi tarafından da giriş yapabileceğiniz Martinez İstanbul için bu cümleleri kuramayacağım. UkaLife kurucusu Uğur Karabayır tarafından bizzat oluşturulan konsepti gerek sunduğu ortam, gerek müşteri kalitesi ve gerekse sahip olduğu ambiyansıyla mekânın hakkını verdirtiyor insana. Bir kere burası, insana kendini hiç de İstanbul'un en işlek semtlerinden birindeymiş hissi yaratmıyor. Bahçesinin izole ve gizemli havası sayesinde siz de mekânla birlikte gizemli bir havaya hemen giriyorsunuz. Dediğim gibi Martinez'e dilerseniz dış taraftan dilerseniz de alışveriş merkezinin içinden giriş yapabilirsiniz.

Şık ve rahat bir ambiyası olduğunu hemen belirtmeliyim. Zaten şıklığı da sizi hemen korkutmasın. İnsanı oturduğu masada bile diken üzerinde kılan adreslerden değil burası. Diyeceğim şu ki; mümkün olduğunca rahat olmakta ve anın tadını çıkarmakta fayda var. Hele şöyle güzel bir havada yeşillikler içindeki bahçesinde oturmak ayrı bir keyif! Gürültüden de etkilenmiyorsunuz hiç. Tabii bir de çevre masalardakilerin sizin kiminle oturduğunuzu, ne yiyip içtiğinizi görmesi de neredeyse imkânsızlaşıyor.

Mekâna ilk girdiğinizde; kendinizi bir an Paris'teymiş gibi hissediyorsunuz. Zaten mekânın yetkilileri de bu görüşümü destekliyor. Özellikle dekorasyonu ile Paris'teki Hotel Costes ve Ralph Lauren markasının bahçelerine oldukça benziyormuş. Özetle bu sıcacık ortamıyla kaliteli ve misafirperver bir hizmet veren mekânı bir an önce keşfetseniz iyi edersiniz. Mimar Mehmet Yücebaşoğlu ve ekibinin hazırladığı dekorasyonda ağırlıklı mavi ve tonlarına yer verilmiş. Renklerin ferahlığı, taze çiçeklerin doğallığı ise Yıldız Ağan tarafından yapılmış. Güzel yemekler deyip geçmek olmaz çünkü Martinez İstanbul, menüsünü özenle hazırlamış, biraz anlatmakta fayda var. Menüye giren her yemek bugüne kadar Zuma, Vogue ve Wanna gibi mekânlarda şeflik yapmış UkaLife Şefi Nihat Sancar ve ekibi tarafından özenle hazırlanmış.

Siz de günün keyfini Akdeniz ve Uzak Doğu mutfaklarının lezzetleriyle sürmek isterseniz, öğle saat 12:00'de servise başlayıp gece 02:00'ye kadar hizmet veren mutfağını bir deneyin derim. Tahmin edeceğiniz üzere; çevrede farklı alternatifleriniz olduğu için kahvaltı servisi verilmiyor.

Gelelim burada hangi lezzetlerin arasında bir yolculuğa çıkacağınıza… Çorbalardan 'Yer Elması Çorbası' (18 TL), 'Günün Çorbası (Lokal Klasik)' (15 TL), 'Fesleğenli Burrata' (48 TL), 'Sırlanmış Somon' (36 TL), 'Levrek Ceviche' (36 TL), 'Ahtapot Carpaccio' (42 TL) soğuk başlangıçlardan iyi bir tercih olabilir. 'Edamame' (16 TL), kişnişli mayonez sos eşliğinde 'Ördekli Arancini' (32 TL), 'Karides Bun' (32 TL) sıcak başlangıçların en lezzetlilerinden… Salatadan vazgeçmeyenler; 'Karides Salatası' (56 TL), 'Mangolu Tavuk Salatası' (46 TL), 'Körpe Enginar Kalbi Salatası (38 TL)'nı tercih edebilir. Burada sandwich tibi pratik atıştırmalıklar da mevcut. Patates kızartması ve coleslow salatasıyla servis edilen 'Club Sandwich' (32 TL) ve 'Montreal Beef Sandwich' (36 TL) yemek yemeye vakti olmayanlar için ideal. Mekânda sadece tek tip bir yemek ya da mutfak servis edilmiyor. Suşi de yemek mümkün, bir İtalyan klasiği olan makarna çeşitleri de… Hatta makarna&risotto konusunda da hayli iddialı. 'Porcini Mantarlı Risotto' (38 TL), 'Trüflü Pappardelle' (56 TL), linguine, tagliatelle, pappardelle ve spaghettiden oluşan 'Pasta Vongole' (45 TL) mekânın en çok tercih edilen lezzetlerinin başında geliyor.

Tüm bunlarla ilgilenmiyorum, tercihim ana yemek diyorsanız başlayayım saymaya… 'Martinez Burger' (48 TL), 'Dana Yanak Konfit' (62 TL), 'Izgara Jumbo Karides' (68 TL), 'Izgara Somon' (58 TL) ve vejeteryanlar için de patates püresi ve salata- 37 lık ile servis edilen 'Börülce Köftesi' (28 TL) bir alternatif olabilir. Sadece yemek değil keyifli ve hafif bir şeyler yemek isterseniz size peynir çeşitlerinden oluşan 'Peynir Tabağı' (40 TL)'nı önerebilirim. Brasaola, prosciutto, Napoli salam, chorizo salam, füme et ve zahterli zeytin salatasından oluşan 'Şarküteri Tabağı' (45 TL) tercih edilebilecek tatların başında geliyor. Ekstra tatlar da mevcut; 'Comte Peynirli Ispanak Püre' (18 TL), 'Patlıcan Beğendi' (14 TL), 'Safranlı Pilav' (12 TL) ve 'Sote Fransız Fasulyesi' (18 TL) ekstra tercih edebileceğiniz seçeneklerden bazıları.

Martinez İstanbul'da elbette sadece yemek yemiyorsunuz; burada özel olarak hazırlanan birbirinden iddialı imza kokteyller de içmek mümkün. Bar Şefi Sedai Çalışkan'ın bizzat hazırladığı; 'Gastronot', 'Panda Island', 'Bianca', 'Martinez Mule' ve 'Passion Elyxir' tadına mutlaka bakmanız gereken kokteyllerin başında geliyor. Bu arada kokteyllerin fiyatları da sabit; 50 TL.

Buraya çocuğunuzla da gelebilirsiniz 'date'inizle de. Toplamda 130 kişilik oturma kapasitesi var; bunun 30 kişilik alanı iç mekânda. Dilerseniz; 'chef table'ı tercih ederek yemeğinizi daha da özel kılmanız mümkün.

Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları DJ performansı mevcut. Elbette bir sokak barına dönüşmüyor ama mekânda fazlasıyla eğlenmek mümkün. Bu arada müzikler yabancı. Sadece 45 dakikada bir, Ajda Pekkan parçası çalıyor. Bunun haricinde Türkçe çalmıyor. İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca şarkılar çalıyor ağırlıklı olarak. Kısacası keyifli bir şekilde şarap içelim, yemek yiyelim ve kafamız da biraz Fransa taraflarına doğru aksın diyorsanız, Martinez tercih edilebilecek adreslerin başında geliyor. Tabii bu arada mekân Etiler gibi bir semtte konuşlanınca çevrenizde birçok ünlü ismi görmek de mümkün oluyor.

BİZE ULAŞIN