İstanbul'un yeni ‘lüks’ adresi Raffles İstanbul

Dünya çapında birçok şubesi bulunan, kişiye özel sunduğu hizmeti ve konforla adından söz ettiren Raffles Hotel, geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul'da, Türkiye'deki ilk şubesini açtı. Şimdiden pek çok ödüle sahip olan otelin özellikle restoranı, otelde konforlu konaklama kadar şık ve lezzetli yemek yemeyi önemseyenlere de hitap ediyor.

Giriş Tarihi: 30.03.2015 15:20 Güncelleme Tarihi: 30.03.2015 15:22

Tam 128 yıl önce Singapur'da doğan ve kendisine özgü hizmet anlayışıyla kısa süre içinde adını dünyada duyurmayı başaran Raffl es Hotel, zamanla Dubai ve Seyşeller'den Kamboçya'ya, Paris'ten Mekke'ye kadar pek çok ülkeye yayıldı. Raffl es İstanbul, Zorlu Center bünyesindeki şubesiyle Türkiye'de ilk, Avrupa'da da ikinci otelini açmış oldu.

Raffles İstanbul'un bünyesinde; 49'u suit olmak üzere toplam 185 oda, SPA merkezi, Long Bar, Writers Bar ve Lavinia Lounge'un yanı sıra, Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola'nın yönetimindeki Arola Restaurant ve geleneksel Türk mutfağına özgü özel yemekleriyle Rocca Restaurant yer alıyor.

Otelin sunduğu konfor saymakla bitmiyor… Tüm odalarında 24 saat kişiye özel hizmet görevlisi, banyosundaki entegre televizyon bulunan aynalar ve özel giysi odaları bulunan otel, helikopterler için sunduğu helipad'le de dikkat çekiyor. Bu arada otel, Türkiye'de daha beşinci ayındayken uluslararası birkaç derginin en iyi oteller sıralamasına girmiş bile.

Raffles İstanbul'un bünyesinde hizmet veren restoranlarından Rocca, otelden ayrı olarak bahsedilmeyi hak ediyor. Şef Ali Ronay yönetimindeki restoranın menüsü geleneksel Türk mutfağına ait lezzetlerden oluşuyor. Şef, geleneksel Türk mutfağına çağdaş bir yorum ekleyerek yemeklere yeni ve kendisine özgü bir tat kazandırmış.

Restoranın en dikkat çeken özelliği ise; yemeklerde kullanılan ürünlerin yerel ve mevsime uygun olarak seçilmesi. Avrupa Birliği ve Slow Food'un ortak projesi olan ESSEDRA (Kırsal Alanlarda Çevresel ve Sosyo-Ekonomik Sürdürülebilir Kalkınma) kapsamında tescil edilmiş ürünleri kullanarak hem bu kuruluşa destek oluyor hem de tescil edilmiş ürünlerle lezzet kadar sağlığa da önem verdiğini kanıtlıyor. Nuh'un Ambarı'ndan gelen peynirler, Çorum Kargı tulum peyniri, Kavlıca bulguru gibi Anadolu'nun yerel hazineleri, geleneksel Türk mutfağından örneklerin bulunduğu restoranın iddiasıyla da örtüşüyor.

Denizlerle çevrili bir ülke ve şehirde yaşıyor olsak da en büyük sıkıntılarımızdan biri, lezzetli ve iyi balık yiyebileceğimiz adresler bulmak. Rocca Restaurant, geleneksel Türk mutfağının yanında, 'iyi' balık ve deniz ürünleri yemek isteyen konukları için bir deniz ürünleri menüsü de hazırlamış.

Deniz ürünleri menüsünde balık çorbası, iskorpit, kırlangıç balığı, bottarfa, mayonezli levrek gibi başlangıçların yanında topik ve fava gibi geleneksel soğuk mezeler ve şef Ali Ronay'ın spesiyali olan ızgara Ayvalık ahtapotu gibi seçenekler yer alıyor. Şefi n kendisine özgü et menüsünde ise, talaş kebabı, kuzu kürek ve kuzu tartar gibi özel yemekler bulunuyor.

Şef Ali Ronay, geleneksel Türk mutfağına ait yemeklerin ve deniz ürünlerinin olduğu menüsünün konseptinin 'Hatıralar ve Hayaller' olduğunu söylüyor. Ayrıca Ronay menüyü oluştururken çocukluğumuzda yediğimiz ama giderek ya unuttuğumuz ya da kaybolmuş deniz ürünü mezelerini ya da Anadolu'nun çok da tanınmayan yerel ürünlerini ve tatlarını bugüne taşımak istediğini anlatıyor. Yerel üreticiyi ve mutfağı desteklemenin iç huzurunu taşırken Ronay; yabancı konukların da menüye çok ilgi göstermesinin kendilerini memnun ettiğinin altını çiziyor.

Restoranda ayrıca kapsamlı bir şarap listesi bulunuyor. Aslı Güray'ın piyano dinletisiyle Raffles Otel, özellikle özel günlerde tercih edilebilecek mekânlar arasında çoktan yerini aldı.

www.raffles.com/istanbul

Yazı: Özge Dinç

BİZE ULAŞIN