Her Erkeğin Bilmesi Gereken Yemekler - Panna Cotta
İtalyan mutfağının özel tatlarından biri olan Panna Cotta’yı, bal kabağı ve çilekten oluşan, yepyeni bir formülle meraklılarına sunuyoruz.
Yazı ELÇİN KAÇAR
Fotoğraflar ULUÇ ÖZCÜ
Panna Cotta çekimi yapmaya karar veriyoruz ama mekân bulmakta biraz zorluk çekiyoruz. Zira İstanbul'da pek çok İtalyan restoranı olmasına rağmen, menüsünde, Panna Cotta'ya yer veren çok fazla restoran olmadığını fark ediyoruz. Derken, Eylül ayından itibaren Ataköy Marina'da hizmet vermeye başlayan Sansendo dikkatimizi çekiyor. Sansendo, benzerine kolay kolay rastlanmayan bir restoran konseptine sahip. Çünkü mekâna girdiğinizde, yalnızca restoran kısmında yemek yemekle yetinmiyor, içerisinde bulunan; şarküteri, kasap, pastane ve bar bölümlerinden alışveriş de yapabiliyorsunuz. İşletmeci Uğur Kum, burayı kusursuz bir mekân yapmayı o kadar kafasına koymuş ki, uyku dışındaki tüm boş vakitlerini burada geçiriyor. Sansendo'da bizi şaşırtan bir diğer detay da, tablet menü uygulaması oluyor. Elinizde tuttuğunuz elektronik menünün dokunmatik ekranından bakarak, siparişinizi verebiliyorsunuz. Uğur Kum, bu uygulamanın, teknolojiye düşkün müşterileri çok memnun ettiğini söylüyor. Panna Cotta tatlısı, Sansendo'da, bambaşka bir form kazanıyor. Mekânın şefi, bal kabaklı ve çilek soslu Sansendo usulü Panna Cotta'larına "Sansendoli" adını vermiş. "Sansendoli", özellikle yaz aylarında, ferahlığı ve hafifliğiyle kolayca tüketilebilecek bir tatlı. Ancak bu tatlıyı, sadece yaz günlerinde değil; her mevsim, özellikle de evinize kalabalık misafirler geldiğinde, keyifle hazırlayabilirsiniz. İddia ediyoruz; bu tatlıya, en çok kadın misafirleriniz bayılacak.
SANSENDOLİ
MALZEMELER (10 KİŞİLİK)
* Panna Cotta kısmının malzemeleri
500 gr krema
500 gr süt
200 gr şeker
30 gr nişasta
1 portakal
* Kabak kısmı için
600 gr kabak
300 gr şeker
*Çilek kısmı için
300 gr çilek
100 gr şeker
HAZIRLANIŞI
Kabakları, haşlanması için bir tencereye koyuyoruz. Haşlanırken, 300 gr su ekliyoruz. Soğuması için, bir köşeye ayırıyoruz. Tam anlamıyla soğuduktan sonra da, bir mikserle, iyice parçalarına ayırıyoruz. Bu işlemin ardından, bir köşede bekletiyoruz. Panna Cotta kısmı içinse, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz; bir portakalın kabuğunu, tat vermesi için hafifçe rendeliyoruz ve soğutuyoruz. Yine çilek kısmı için de, çilek ve şekeri kaynatıp soğutuyoruz. Malzemeler istediğimiz soğukluğa eriştikten sonra, hepsini bir tatlı kâsesinde topluyoruz. Önce kabakları, sonra Panna Cotta karışımını, en son da çilek karışımını ekliyoruz. Arzuya göre, karışımın en üstüne, taze çilek dilimleri ve nane de ekleyebilirsiniz.